Мустафа Карадайъ се обиди от отговор на премиера, счете го за ирония

  • 03 юни 2016 12:54

  • 107
  • 2
Мустафа Карадайъ се обиди от отговор на премиера, счете го за ирония
©

От трибуната на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, попита премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г относно сектор "Сигурност".

"Оказва се, че представители на скромна политическа сила, е окупирала ключови звена в сектор "Сигурност" и продължава да назначава и уволнява свои лица. Всички назначения в ДАНС минават по съпружеска линия, защо? ДАНС се е превърнала в семейна структура и в тази връзка ви питам, какво се случва там?"

Борисов от своя страна отговори следното: "Политиката в сектор "Сигурност" се обосновава на принципите прозрачност и нормативна уточненост. Заповедите се вписат от мене по повод съответните назначения. Г-н Петков е уведомен за правомощията, които има, така че той не е нарушил никакви правила. Няма възлагани от нас правомощия. Стриктно се спазват административните актове и няма конфликт на интереси", заяви в отговор премиерът.

"Г-н Борисов, вие носите отговорността за сектор "Сигурност" - колко още ще търпите тези връзки в сектора, защото тук не става дума само за авторитета на кабинета, но и за интересите на България?", пита Карадайъ.

"С предишния мандат един от големите упреци към нас беше, че има полицейщина от наша страна. Сега пък тези роднински връзки. Днес излязоха резултатите за цигарите, мисля, че целият парламент може да се гордее с тях. Резултатът с борбата с контрабандата е повече от изумителен, гледайте това. Всички тези служители полагат необходимите условия, за да има резултат. Ние сме много по-добре от много държави в Европа и това се забелязва от всички. Така че от вас се иска да подкрепите не мен, а службите, ще бъде достатъчно. Когато използвате такива връзки, за да уличите някого, е грозно. Бъдете спокойни, няма нерегламентиран контакт в тази сфера. Да ги подкрепяме да работят, защото, когато дават резултати, можем да си го позовлим". Така отговори Борисов на втория въпрос на лидера на ДПС.

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, прие този отговор като ирония от страна на Борисов и добави: "Дадохме само няколко примери, за да видите как някои хора си прокарват мненията, за да манипулират.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.05 | 18:42

2
Точно тоз фес ли ще говори за национална сигурност. Той самия е заплаха за нея.
ДъПъСе

2016.06.05 | 18:42

1
Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?

Добави коментар

Водещи новини