Манолова: Депутатите трябваше да проявят повече отговорност към исканията на българите в чужбина

  • 02 юни 2016 14:54

  • 2643
  • 4
Манолова: Депутатите трябваше да проявят повече отговорност към исканията на българите в чужбина
© Булфото (архив)

Разчитам, че в пленарна зала депутатите ще проявят повече отговорност, повече чуваемост към исканията на българите зад граница.

Това коментира в Русе омбудсманът на България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по повод на предложенията на представители на българи в чужбина за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесени от нея в парламента, предаде БТА. По думите й вчера парламентарната правна комисия е отхвърлила тези предложения. "Това не е просто орязване на изборни права. Вместо народните представители да приобщават българите в чужбина, те с още една идея ги отблъскват и демотивират да се върнат в България. Ако искаме да държим българите в чужбина в национална орбита, съвсем естествено е да им дадем възможност да упражнят изборните права, които имат в съответствие с българската конституция", заяви Манолова. По думите й е абсурдно в един и същ закон да се предвижда въвеждане на електронно гласуване след две или три години за всички българи, независимо къде живеят, а за този преходен период да се ограничава създаването на секции.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на организира в Русе приемна за граждани. Тя коментира, че българите основно се жалят от монополите, от част от фирмите за бързи кредити, от колекторските фирми, от банките, от частни съдебни изпълнители. Тя заяви, че през следващата седмица ще внесе в парламента пакет от закони, които се отнасят до арбитражните съдилища, до частните съдилища в България, защото "това са съдилища, в които се създават силните на деня, в които осъждат граждани". По думите й пакетът ще включва предложения как да бъдат наложени правила.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2643 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2016.06.21 | 11:46

4
Що не си еbеш майката ма, Костинбродска мръсницо!

2016.06.21 | 11:46

3
Стига с тези българи в чужбина. Ако милеят толкова за България да си открият банки и да си внасят парите в тях за да работи държавата. Интересуват ме българите в България защото живеем на ръба на оцеляването и никой не те пита можеш ли да си платиш режийните или не.

2016.06.21 | 11:46

2
оффф гнус ме е от тая шафрантия
манев

2016.06.21 | 11:46

1
Не разбра, че трябва да престане да се обажда.

Добави коментар

Водещи новини