Институт за дясна политика: Излизането на АБВ от властта възстанови двуполюсния политически модел

  • 30 май 2016 14:36

  • 4351
  • 4
Институт за дясна политика: Излизането на АБВ от властта възстанови двуполюсния политически модел
© Булфото

„Решението на АБВ да напусне управляващата коалицията и бързата оставка на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска до голяма степен преформатираха линиите на противопоставяне в българската политика и ги върнаха в традиционното противопоставяне между ляво и дясно. След оставката на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, в българския политически живот се очертават много ясни политически граници, които могат да породят тенденция за възстановяване на двублоковия политически модел“.

Това се казва в редовния доклад на Института за дясна политика. Според анализаторите изборът на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за за лидер на БСП е задал тенденция за ново начало на диалога в лявото политическо пространство, като е катализирал процеса на отделяне на АБВ от управляващото мнозинство. Въпреки това, от Института за дясна политика констатират, че след напускането на управлението, АБВ са изпаднали в политическа изолация по отношение на основните политически сили и рискът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в да бъде оставен извън орбитата на БСП остава съществен.

В доклада се казва, че при евентуална консолидация на лявото политическо пространство, не е изключено в средносрочен и дългосрочен план, да се стигне до сформиране на десен блок, който да консолидира обществените настроения базирани върху отстояване на пазарните принципи в икономиката, патриотизма и защитата на националната традиция.

Според анализаторите изненадващото издигане на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат отстрана на ДСБ и призивът той да бъде обща дясна кандидатура е представлявало опит за връщане на партията в управляващото мнозинство. След отказа на Плевнелиев да участва в предстоящите избори обаче това намерение по-скоро ще остане неосъществено.

В доклада се казва още, че смаляването на управленския формат след излизането на АБВ прави решаваща подкрепата на Патриотичния фронт за правителството. От института прогнозират, че за ГЕРБ би било лош сценарий да се отиде на предсрочни избори не по волята на самата партия и нейния лидер, а по волята на странични фактори и обстоятелства, като загуба на парламентарно мнозинство. Затова, пред най-голямата политическа сила все още стои въпросът за предизвикване на предсрочни парламентарни избори с цел постигане на по-широко парламентарно представителство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4351 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГЕРБ ПОБЕДА И ПАК ПОБЕДА А ЗА лумпените УЙ УЙ УЙ У

2016.05.31 | 15:53

3
ГЕНЕРАЛА ПАК ЩЕ ГИ ЕВЕ комунистите ПРОДАЖНИ
kur za boiko analev

2016.05.31 | 15:53

4
kurva boiko e pedal i mineti pravi -------- i go 6ibat qko

2016.05.31 | 12:01

2
Той,Генерала,още не си е върнал партийния билет!Къде е разликата - и той е комунист,агент на ДС и милиционер.

2016.05.31 | 12:00

1
ТИКВАТА и ГЕРБ да ходят на П,УТКАТА си майна заедно с Първаноглу , Румен Пикнята и спонсорите им педерастките САЩ !

Добави коментар

Водещи новини