Сметната палата влиза в „Център за градска мобилност” – София (видео)

  • 20 май 2016 11:18

  • 4483
  • 2
Сметната палата влиза в „Център за градска мобилност” – София (видео)
© Novini.bg

Парламентът възложи на Сметната палата извършването на одит на „Център за градска мобилност” – София.

„За“ решението гласуваха 108 народни представители, „против“ – 0 „въздържали се“ - 0, с което то бе прието. Одитът е за съответствие при финансовото управление на дружеството за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г. Срокът за внасяне на доклада за одита в Народното събрание е до 31 януари 2017 г.

Вносителят на решението Жельо Бойчев от ПГ на „БСП лява България“ обясни, че Народното събрание няма основание да подминава такъв тип скандали и да се правят, че нищо не се е случило в ЦГМ – София. Той апелира към мнозинството да направят така, че Сметната палата да си свърши своята робата. Бойчев посочи, че мнозинството има редица притеснения от това какво ще открие Сметната палата.

В рамките на дебата Менда Стоянова от ГЕРБ посочи, че нямат притеснения от това какво ще излезе от одита на Сметната палата за ЦГМ - София, защото там няма закононарушения. Тя коментира, че Народното събрание има пет одита да възлага и според нея те трябва наистина да бъдат значими по тема и същност. Димитър Байрактаров от ПГ на ПФ също се съгласи с Менда Стоянова. Александър Ненков от ГЕРБ обяви, че групата му ще подкрепи решението за възлагане на одит. Той допълни, че ЦГМ е едно от най-прозрачните дружества до момента.

Последвайте канала на

Калина Христова
4483 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.21 | 10:58

2
Много моля този път не пропускайте да одитирате и КОЛАРОВ шефа на СИНЯ-ЗЕЛЕНА ЗОНА.

2016.05.20 | 18:55

1
И като влезе какво нищо няма да стане колкото Христо Бисеров не го осъдиха изкараха го невинен! Ако Българският съд беше световен нямаше да има нито един осъден!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини