Даниел Вълчев: Ако Радан Кънев се кандидатира за президент, РБ ще има двама кандидати

  • 18 май 2016 19:14

  • 2836
  • 1
Даниел Вълчев: Ако Радан Кънев се кандидатира за президент, РБ ще има двама кандидати
©

Чест прави на президента, че вдигна топката, за да могат да се коригират спорни текстове от Изборния кодекс. Чест прави и на управляващите, че са готови да променят някои от тези текстове. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Даниел Вълчев от "Движение България за гражданите".

Според него ограничения за гласуване на наши сънародници с двойно гражданство не би трябвало да се налагат при парламентарни и президентски избори, а логиката е такива да има само за местните избори.

По думите му въпросът с антикорупционния закон от една страна е принципен, от друга – трябва да се отчетат и притесненията на народните представители. Но личното ми мнение е, че ако този закон не бъде приет, Реформаторският блок трябва да напусне управляващата коалиция. За нас този закон е крайъгълен камък за това дали има воля за реформи или не, подчерта Даниел Вълчев.

Той заяви, че от гледна точка на президентските избори Реформаторският блок е в сложна ситуация. Ние сме на позиция, че управляващото мнозинство трябва да излъчи единна кандидатура, но ГЕРБ ще обявят кандидата си едва през лятото. А смятам, че единен ляв кандидат за президент има доста големи шансове да спечели, посочи Вълчев.

Ако Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и обяви, че се кандидатира за президент, отиваме на варианта двама кандидати на Реформаторския блок, което ще бъде жалко, каза още Даниел Вълчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2836 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.26 | 16:16

1
На този мръсен службогонец и кариерист му беше много по-добре на седенките с Орешарски в правителството на Съсела. Този,заедно с Червената Кукувица и онзи изключителен tъпaнar Лукарски унищожиха надеждата на интелигентните хора за реформи и една по-добра България.

Добави коментар

Водещи новини