Националната ни сигурност е заплашена от корупцията, предупреди Методи Андреев

  • 16 май 2016 17:30

  • 2896
  • 3
Националната ни сигурност е заплашена от корупцията, предупреди Методи Андреев
©

Два много важни избора ще се случат до края на годината у нас. Единият е да се пресече Моделът „Кой" с антикорупционния закон и президентските избори. От това ще се реши дали България ще отстоява евроатлантическите си ценности или ще тръгне към Евразийския съюз. Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му актът на гласуване на закона за антикорупция ще покаже накъде ще тръгнем. „Тук се сблъскват две големи емоции - страхът и смелостта. Българите не са глупави хора и ще разберат кой не иска да се бори с корупцията. Те ще накажат, този който не иска да се бори с нея.

За нас антикорупционният закон е червената линия. Той показва дали управляващите имат воля. Това каза депутатът Димитър Делчев от Реформаторския блок в същото предаване.

Андреев отбеляза, че в България и най-добрите намерения могат да бъдат опорочени. „За пръв път в българския закон се използва най-безспорният тест - полиграфът“, заяви Андреев. „Има закони, които наказват всички в схемата: дават-вземат-посредник. Важно е кой ще прави проверката - тест за интергритет. Гаранцията за почтеността на тези хора е страхът от закона. Аз питам кой ще бори корупцията в медиите?

Прави се една голяма грешка със закона - че той е за всички, посочи Делчев. „Но този закон е за хората по високите етажи на властта. Ако прекалено много се разшири кръга от хора, той ще стане закон срещи корупцията. Хората няма да се клепат, а ще може, когато има информация за примерно местен управник, да има възможност да се подава анонимен сигнал. Ще има предварителна проверка, базирана на определени факти. Ако няма такива - това ще е донос и няма да се проверява. По-важното е България да покаже воля за борба с корупцията, а това е голям срам“, категоричен беше реформаторът.

Методи Андреев предупреди, че националната сигурност вече е заплашена от корупцията.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
DVIJHGF

2016.05.18 | 05:41

3
МиТОДИИИИИ, МиТОДИ, НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ Е ЗАПЛАШЕНА ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ.

2016.05.18 | 05:41

2
корупцията вие я създавате и практикувате, а не аз вашите гуши пълни, та пълни как не се задавихте

2016.05.17 | 18:57

1
VTCHERA NE ZNAEH DNES RAZBRAH--METODII............

Добави коментар

Водещи новини