ВМРО погва Свидетели на Йехова за агитацията им в Бургас (снимки)

  • 16 май 2016 14:45

  • 3074
  • 5
ВМРО погва Свидетели на Йехова за агитацията им в Бургас (снимки)
© Булфото

ВМРО започва битка срещу Свидетели на Йехова в Бургас, това съобщиха от партията на среща с журналисти. Воеводите не признават вероизповеданието и смятат, че последователите му вредят на бургазлии.

Йеховистите имат обходни агитаторски двойки из възлови места в целия град, обикалят и по домовете на хората – практика, забранена в Бургас. Агитират и в близост до училища и детски градини в жилищните комплекси. От партията днес ще внесат предложение до местния парламент за нова корекция в Наредбата за опазване на обществения ред. Причината е че йеховисти продължават да агитират, а актовете, които им се налагат, падат в съда.

„Когато ги глобят за нерегламентирана дейност, те казват, че нямат нищо общо с рекламните материали, не са ги били поставили и съдиите отменят глобите им“, обясни областният координатор Георги Дракалиев. За това новата промяна в Наредбата ще се прецизира и за нерегламентирана агитационна дейност вече ще се глобява и самото вероизповедание. Санкцията ще се налага на местния представител, а размерът й ще варира от 1000 до 2 500 лева, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3074 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.06.30 | 16:03

5
МВР трябва да ги погне тези гнусни секти. БГ народ не ги иска и не им се връзва,но те се врат особено в ромските квартали. Кой знае как ги зомбират.
Искрен

2016.06.30 | 16:03

4
На мен нито книгите нито хората които тези „големи смелчаги“ показват ми изглеждат опасни. Но се чудя дали момчетата от ВМРО са си направили труда да ги отворят и да се научат нещо относно това да обичат ближния си, да постъпват към другите както искат те да постъпват към тях и други подобни неща които аз лично съм чел в подобни книжки от Свидетели на Йехова. И като ги гледам как стоят със щандовете на широки места без да пречат на никого просто ми изглежда, че от ВМРО се опитват отново да измислят някаква уж опасност за да спечелят някой глас на гърба на хората които се страхуват от всичко ново и чуждо. Подобни неща правят тоталитарните режими, плашат хората с измислени врагове. Според нацистите, Свидетелите на Йехова били комунисти, според комунистите били американси шпиони. От ВМРО се опитват да измислят други глупости, но май не са много успешни. И защо отпадат глобите в съда? Понеже българските закони гарантират свободата на човек сам да избира своята вяра и да споделя своята вяра с други хора. Това човек сам да се информира, да чете и да избира в какво да вярва не е опасно а интелигентно!
007

2016.05.19 | 14:00

3
Тия американски педалчета са не по-малко опасни от радикалния ислям.

2016.05.19 | 14:00

2
Само в Бургас ли?, че те са в цяла България.

2016.05.19 | 14:00

1
Не съм чула ВМРО досега да е погнало разпространителите на радикален ислям из българските села и градове, които промиха мозъците на цигани и българомохамедани?!

Добави коментар

Водещи новини