ВМРО притеснени за българските мюсюлмани, искат да се криминализира радикалният ислям (видео)

  • 07 април 2016 12:50

  • 2986
  • 6
ВМРО притеснени за българските мюсюлмани, искат да се криминализира радикалният ислям (видео)
© Булфото

Народните представители от ВМРО-БНД в ПГ на Патриотичен фронт внасят днес, 7 април 2016 г., предложение за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. Чрез него се предвижда криминализиране разпространението и проповядването на радикален ислям в България.

Законодателите трябва да направим възможното за ограничаването му и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопостави обществото, поясняват от ВМРО.

В Мотивите към предложението си те подчертават, че има разлика между религия и радикална идеология, която е базирана на исляма. В случая с радикалния ислям това е идеология, която претендира, че е религия, а в същото време е политическа доктрина, която е по-близка до антидемократичните идеологии от 20-ти век, отколкото до традиционния ислям. Експерти по сигурността и анализатори вече формулираха нов термин: „ислямофашизъм“, който се стреми да покаже, че тази идеология няма толкова общо с исляма, колкото с тоталитарните идеологии, аргументират се народните представители от ВМРО.

В Мотивите към предложението за промяна е записано още: „За съжаление, идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването й и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото.

В действащия Наказателен кодекс, чл. 108, е криминализирано проповядването на „недемократична идеология“, като единствената такава е цитиран „фашизмът“, който далеч не е най-показателният пример, а и на практика няма съвременни проявления (за разлика от националсоциализма например). Считаме, че изричното упоменаване на радикалния ислям в чл. 108 е изключително важно с оглед на заплахата, която представлява той за нашето общество. Освен това подобен запис ще направи ясно разграничението между религия (за каквато той иска да се представи) и идеология, като ще има възпиращо действие спрямо потенциалния контингент на пропагандата му.“

По-нататък в Мотивите на народните представители от ВМРО се изброяват 6 признака, според които може да се счита (без претенции за изчерпателност), че едно лице проповядва „радикален ислям“.

Предлагаме легална дефиниция в този дух да бъде закрепена в чл. 93 от НК, чрез създаването на нова точка 31, завършват Мотивите си народните представители от ВМРО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2986 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
M=M

2016.07.27 | 00:42

6
БРАВО.......
Биляна

2016.05.17 | 13:07

4
Браво Каракачанов българските мюсолмани наистина трябва да бъдат предпазени от това световно зло.

2016.07.27 | 00:41

5
Свидетелите на Йеова и темподобни извратеняци са също толкова опасни !

2016.04.10 | 22:06

3
tia kurvi 3naqt ,ze tova e nevu3mojno-pravqt se na interesni pedali prodajni
ДОКТОР

2016.04.10 | 22:05

2
ТРЯБВА ЗАКОН ЗА ЗАТЛЪСТЕЛИ ДЕПУТАТИ !!!

2016.04.08 | 15:19

1
TIA IZRODI SHTO PODKREPQXA KURVATA BOIKO ??

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини