Ненчев: Полагаме всички усилия за запазване на социалните придобивки на военнослужещите

  • 12 май 2016 18:37

  • 2190
  • 3
Ненчев: Полагаме всички усилия за запазване на социалните придобивки на военнослужещите
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. отново потвърди усилията за запазване на социалните придобивки на военнослужещите.

Коментирахме мотивацията, тя е свързана на първо място със заплащането, посочи Ненчев пред журналисти след като отговори на въпроси в парламентарната комисия по отбрана, където е била обсъдена и кадровата политика в армията. Не е приемливо - на този етап заплатата за кадрови войник в началото е 609 лева, коментира Ненчев. Надявам се да направим всичко възможно и необходимите усилия да поправим това, посочи той.

Ненчев отново потвърди усилията да бъдат запазени всички социални придобивки на военнослужещите и техните семейства, 20-те заплати, възможността за ранно пенсиониране в някои случаи. Министърът посочи, че има идея скоро да бъде направена и среща с финансовия министър, на която подробно да изложат вижданията по отношение на кадровата политика. На 1 юни по същата тема ще бъде свикан Съветът по отбрана. След това на заседание в ресорната парламентарна комисия ще бъдат представени констатациите от него. Министърът планира срещи и с президента, премиера и с финансовия министър.

"Ако е според мен бих казал 2500 лева, действително с най-добри чувства, казвам го с цялата си отговорност, защото тези хора заслужават много повече", каза Ненчев, попитан колко трябва да стане според него заплатата на войника. Попитан към какво ще се стремят, той отговори, че каквото постигнат повече от сегашното ще бъде от голяма полза.

По отношение на проекта за модернизация на Сухопътните войски министърът на отбраната очаква скоро той да бъде преработен, за да може да бъде подкрепен в парламента. Идеята е модернизацията да започне постепенно, като стремежът ще е всяка година да се обезпечава по един батальон.

Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. отговори и на политически въпроси, като посочи, че на този етап не намира основание за безпокойство за стабилността на правителството. Той отбеляза обаче, че текущата среда за сигурност и процесите в близост до нас налагат стремеж към политическа стабилност.

БТА
2190 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
то

2016.05.13 | 09:20

3
Е - заради тези ,,социални придобивки'' - Гърците фалираха.

2016.05.13 | 09:20

2
доста двулична политика министре , нали армията е българска ? що не се откажат сами от привилегиите ? милиционерите също , нали милеете за род и родина ? ама друг да ви храни а вие да се тупате по коремчетата и да се самовъзпявате , та еничари сте , такъв ви е морала
Военен

2016.05.13 | 09:20

1
Що се месите в неща,които не ви засягат пряко?типично рогашко поведение...

Добави коментар

Водещи новини