МВР наема автобуси за бежанци за 200 000 лв.

  • 09 май 2016 09:27

  • 2949
  • 3
МВР наема автобуси за бежанци за 200 000 лв.
© Novini.bg

Бежанците в България стават все по-малко, като сирийски семейства почти няма. Вместо тях идват млади мъже от Ирак и Афганистан. МВР ще плати 195 580 лв., за да наеме два автобуса, които да превозват заловените у нас нелегални имигранти. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Гранична полиция. Парите не са от бюджета, а са по фонд "Вътрешна сигурност", който се управлява от вътрешното министерство, пише "Сега".

В поръчката се посочват само маршрутите, по които ще се возят заловените чужденци. Превозът ще е основно от София и Видин до бежанските центрове в с. Баня, Пъстрогор и Харманли, както и до граничните пунктове Лесово, Капитан Андреево, Кулата и Илинден. Другият маршрут е от граничното управление Калотина до София, центровете и до турската граница. Посочва се, че МВР има право да избере и други маршрути.

Посочените отсечки съвпадат с най-горещите точки на бежанския поток. Огромната част от чужденците преминават през зелената граница въпреки оградата и командированите там полицаи. След това МВР ги залавя или във вътрешността на страната, или при опит да избягат към Западна Европа през границата със Сърбия. От столицата към граничните пунктове се превозват хората, които подлежат на експулсиране от дирекция "Миграция".

МВР очевидно има голямо желание да похарчи европейските пари. Изискванията в търга са доста занижени и на практика може да участва всеки, който в последните три години е извършил поне една такава транспортна услуга. Задължително е частната фирма да има два автобуса - един с 30 места и друг с 45. Не е нужно да има е собственик - те могат да са наети или на лизинг. Критерият е най-ниска цена. Не е ясно дали МВР наистина не разполага със собствени автобуси и не е ли по-изгодно да си купи два, вместо да наема.

Това е поредната странна поръчка, свързана с бежанците. Наскоро се разбра, че заради абсурден търг за храна сега агенцията за бежанците изхвърля тонове хранителни продукти с изтекъл срок на годност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2949 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
я пак

2016.06.09 | 08:12

2
а бе,,нали нямаше пари и изтеглихме 16 000 000 000 (милиарда лв). заем от чифутите ????
007

2016.06.09 | 08:12

1
Уточнете къде ще ги возите.Към Турция ли или към Европа?За мене лично по-добре е да ги извозят в Брюксел.Да се свърши веднъж завинаги европедерастията.

2016.06.25 | 12:02

3
Защо не напишете истината. Всичките ми британски приятели гласуваха за Брекзит заради натрапените им араби. Там е нещо страшно. Какви бежанци да тия на опашката.

Добави коментар

Водещи новини