Андрей Райчев: Няма как да минем без реформите

  • 26 ноември 2011 09:40

  • 2085
  • 5
Андрей Райчев: Няма как да минем без реформите
©

С реформите правителството започва да върши това, което трябваше да прави от началото на мандата си.

Това заяви в предаването на ТВ7 "Факторът "Кошлуков" социологът Андрей Райчев.

"Реформите са болезнени, но не може да минем без тях. БДЖ са като пушачите - върху тях са излива голяма репресия и ако те не знаеха, че трябва да спрат да пушат, щяха да залеят света с протести, но съпротивата им е вяла, такава е и стачката в железниците. Все пак при реформите трябва да се мисли и за хората, защото огромната част от населението ни разчита на евтин транспорт и здравеопазване", каза Райчев.

"Искам да чуя как чрез реформите БДЖ ще си изкара парите, защото транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета е много неясен. Със съкращенията ти спестяваш разходи, но откъде ще дойдат приходите. Все още не става ясен планът на ръководството на БДЖ, реформите не са подготвени, правят се изведнъж. Проблемът е, че напоследък държавата все повече се меси в икономиката, което ни връща повече от 20 г. назад, трябва да се отдръпне, за да вървим напред", заяви главният редактор на в. "Република" Петьо Блъсков.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията оприличи БДЖ със болен от злокачествено образувание стар човек. "Опитът за стачка е тъжен, и ръководството знае, че това дружество е умиращо, а пък синдикатите ни са едни от най-лошите примери за профсъюзи в Европа", добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2085 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Смърт

2014.10.07 | 14:12

5
Този изверг отново ли се намери да поучава нас българите какво трябва да правим. Жид пожелавам ти болестите дължащи се на кръвосмешението в рода ти по бързо да се отключат и да повехнеш бързо, бързо. Мръсен комунист, а като пукнеш ще дойда да се исера на гроба ти!!!

2014.10.07 | 14:11

4
За разлика от труда, говоренето на глупости в България очевидно е добре платено и популярно.

2014.10.07 | 14:11

3
Този червен педераст заслужава да прави свирки на краставо магаре и то публично а след това да бъде бичуван
Самуил

2014.01.19 | 16:59

2
Изрод и антибългарин, не мога да разбера защо продължават да я канят по телевизиите, тази грешка на природата.

2014.01.19 | 16:59

1
Е че няма, видяхме вече 20 години реформи и резултат нулев :))) Лошото на България й е че тук не се спазват законите ами се тълкуват и всеки си ги тълкува както на него му е изгодно.

Добави коментар

Водещи новини