Първанов доволен, че Сергей Станишев стана шеф на социалистите в Европа

  • 25 ноември 2011 16:16

  • 1281
  • 0
Първанов доволен, че Сергей Станишев стана шеф на социалистите в Европа
©

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в поздрави днес Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод избирането му за председател на Партията на европейските социалисти, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В поздравлението държавният глава изтъква, че изборът е признание не само в личен план, а и за Българската социалистическа партия и за българската левица, което усилва позициите на България в Европейската общност и в международен план.


По думите на президента изборът идва в не лек момент, когато левицата в Европа и света търси нови отговори на предизвикателствата на кризата и пътища за убедителна алтернатива за милиони граждани.

Президентът изразява надеждата си, че високата позиция в семейството на европейските социалисти ще бъде стимул за ръководството на Българската социалистическа партия за постигането на високите цели, които си е поставила, както и убеждението си, че Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще съумее да бъде на равнището на тези очаквания и му пожелава успех в отговорната мисия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини