Наследникът на Първанов фатално закъснява?

  • 28 май 2011 14:27

  • 410
  • 0
Наследникът на Първанов фатално закъснява?
© Булфото

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в коментира пред журналисти в събота защо ГЕРБ и БСП все още не обявяват номинациите си за президентския пост.

Държавният глава посочи, че темата има две измерения.

Едното е, че политическият дебат се деформира - говори се за всичко друго, но не и за това как трябва да изглежда президентската институция, каква да бъде политиката на тази и на другите институции.

Второто е свързано със съдбата на бъдещите кандидати, които и да са те. Един кандидат затворен в краткото време от няколко седмици, както е по закон, няма да успее да разгърне своите идеи и да види онези избиратели, които са му необходими, за да може да се представи убедително на изборите смята президентът.

Според президента приетата от парламента декларация, осъждаща поведението на "Атака", трябва да е началото не само на дебат, но и на категорична позиция, на мерки, които да бъдат взети по екстремизма в България.

По думите на президента Първанов такава декларация без съмнение е силен факт, който трябва да бъде приветстван.

"Днес прочетох в медиите, че тя е закъсняла с шест дни, аз бих казал, че закъснението е с шест години, защото когато точно преди шест години поставих въпроса за характера на "Атака" при откриването на предишния парламент, последва една вълна, която нямаше персонален характер, не беше адресирана само към мен. Припомнете си Петрова нива - Тракийския събор, Съединението в Пловдив и много други национални събития, които бяха опорочени от "Атака", посочи Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Тогава мнозина вероятно са си мислили, че това има някакъв личен елемент, потривали са доволно ръце, но сега се вижда, че "Атака" просто е срещу всички, това е върха на екстремизма, каза президентът.

Вчерашната декларация не би трябвало да затваря проблема, тя трябва да е началото не само на един дебат, но и на категорична позиция, на мерки, които да бъдат взети по отношение на екстремизма в България, заяви държавният глава.

Последвайте канала на

Novini.bg
410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини