Калфин: Сигурността е водеща предпоставка хората да остават да живеят по родните си места

  • 26 април 2016 16:48

  • 1338
  • 1
Калфин: Сигурността е водеща предпоставка хората да остават да живеят по родните си места
© Булфото (архив)

Сигурността е една от водещите предпоставки хората да остават да живеят по родните си места.

Това каза социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по време на учение на доброволния отряд за аварийно-спасителни дейности на община Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на министерството. "Подкрепям добрия пример на община Елин Пелин за организацията, която са създали за справяне с бедствия и аварии. Доброто партньорството, което виждаме между общината и частния сектор, още веднъж доказва успеха на съвместните инициативи между тях за изграждане на едно по-добро общество на местно ниво", е отбелязал министърът.

Със своето "Аварийно звено" общината е първенец в страната в подготовката за справяне с евентуални кризи. Звеното разполага с оперативен център, който приема денонощни сигнали, високопроходима техника - включително линейки, и дронове за видеонаблюдение и локализация на източника на сигнала.

В рамките на учението министър Калфин се е запознал подробно и с работата на общинското звено за градско видеонаблюдение, което разполага с техника за обезопасяване на всекидневния живот на населението в града и превенция срещу битовата престъпност.
Министърът е поздравил общината за проявената инициативност в изграждането на център за 24-часово видеонаблюдение на значими локации в града, включително и на сградите на училищата, в които учат повече от 2500 деца.

По думите на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска сигурността на децата е безспорно един от най-важните критерии за съществуването на едно общество. Той е изразил надежда повече общини заедно с местния бизнес да реализират такива успешни инициативи, които да спомогнат за подобряване на условията на живот, и чрез това да задържат младите семейства да остават да живеят и отглеждат децата си там.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.27 | 08:10

1
ДОХОДИТЕ.ТЕ СА ПРЕДПОСТАВКА ДА НАПУСКАТ РОДНИТЕ СИ МЕСТА.НЯМА ПАРИ НЯМА ХОРА

Добави коментар

Водещи новини