Ангел Найденов от БСП: От ГЕРБ искат да изкупят БДЖ чрез свои хора

  • 25 ноември 2011 11:08

  • 1309
  • 1
Ангел Найденов от БСП: От ГЕРБ искат да изкупят БДЖ чрез свои хора
©

Социалното напрежение в резултат на действията на ГЕРБ достигна връхната си точка. Не е чудно, че това се случва месец след изборите, защото управляващите флиртуваха предизборно с гражданите, а не изпълниха ангажиментите си.

Това заяви по време на парламентарния контрол депутатът от БСП Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Според него, ГЕРБ нямат политическия ресурс да осъществят намеренията си. "Ако наистина правителството ни беше правителство на европейското развитие, щеше да изпълнява съответните принципи, които в действителност грубо погазва. ГЕРБ правят реформи на собствените си реформи и не ги интересува, че социалната система се срива. Дефицитът в осигурителната система се увеличава, безработицата е двойна, очакват се 40% увеличение на фалити на фирми, хората масово обедняват. Вместо диалог с политическите партии в условията на криза, от ГЕРБ демонстрират арогантност", допълни Найденов.

"Втори ден България живее със стачката в железниците, но управляващите не са заинтересовани от съдбите на служителите. За една година загубите на БДЖ нараснаха с 115 млн. лв. беше спряна програмата за обновяване на вагонния парк. Целта е да се изкупят активи на железниците от близки до ГЕРБ кръгове, затова правят всичко възможно да бламират стачката. Искрено се възмущаваме от грубото погазване на принципите на партньорството и социалния диалог. Настояваме най-категорично управляващите да седнат на масата на преговорите и да възстановят диалога в Националния съвет за тристранно сътрудничество", каза още депутатът от левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mitko

2011.12.05 | 16:04

1
От този човек ми се повдига . В това лице виждам мерзостта , лицемерието и лукавството.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини