Досегашният председател на ПЕС: Станишев оглави европейската левица заради опита си

  • 25 ноември 2011 09:37

  • 1184
  • 0
Досегашният председател на ПЕС: Станишев оглави европейската левица заради опита си
©

Опитът на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като политически лидер и министър-председател са главните причини той да бъде избран да оглави временно Партията на европейските социалисти. Това каза за БНР досегашният й председател - датчанинът Пол Нируп Расмусен, който е препоръчал Станишев за поста.

"Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е най-силният избор, който можем да направим в момента. Предстои ни изключително напрегната и трудна година, и ни беше нужен някой с достатъчно опит - за предпочитане - като премиер. Трябваше ни някой, който е едновременно и енергичен, и балансиран, и умее да обединява хората. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е всичко това, затова той беше моят кандидат и сега вече е моят председател", заяви Расмусен, който се оттегли предсрочно заради здравословни проблеми.

За БНР лидерът на левицата в Европарламента Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден допусна възможност след преходния период, Станишев да бъде избран и за постоянен председател на Партията на европейските социалисти по време на конгреса идната есен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини