Станишев: Бедните плащат данъци, а богатите са в „данъчен рай“

  • 23 април 2016 12:49

  • 2113
  • 8
Станишев: Бедните плащат данъци, а богатите са в „данъчен рай“
© Булфото

„Всички сме единни. Възмутени сме от мащаба на избягването и укриването на данъци, което документите от Панама разкриха. Във време, когато европейските граждани понасят трудностите на икономическата криза и гледат с подозрение към елитите, този скандал само подсили усещането, че системата е сбъркана. Избягването на данъци е неморално, но трябва да стане и незаконно. Срамно е, че обикновените граждани са натоварени с тежко данъчно бреме в името на бюджетната стабилност, а богатите отклоняват своето състояние към един или друг данъчен рай. Нито хората, нито ние като партия ще търпим такава експлоатация”, завява лидерът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

„В светлината на „документите от Панама” борбата на европейските социалисти срещу избягването на данъци придоби особена актуалност. Ние отдавна настояваме за мерки на европейско ниво срещу избягването на данъци, данъчните измами и всеки данъчен рай. В приетата декларация настояваме за обвързващи споразумения за автоматичен обмен на данъчна информация в ЕС и с трети страни. Искаме по-ясна методика на изчисляване, която да не позволява укриване на печалби, както и по-строги наказания за банки и адвокатски кантори, които съдействат за извършването на данъчни измами.”, поясни Станишев.

В по-широкия контекст на данъчната справедливост и прозрачност, той припомни още, че от много години европейските социалисти настояват за въвеждането на данък върху финансовите транзакции в ЕС.

В същото време в Амстердам заседаваха финансовите министри от ПЕС, които също обсъдиха мерки за затваряне на вратичките в данъчното законодателство в ЕС. Те заявиха единодушно, че местата от типа „данъчен рай” са сериозна заплаха за публичните финанси на страните-членки, и че борбата с избягването на данъци трябва да бъде изведена като приоритет за ЕС.

Днес Станишев е на път за Исландия, където ще бъде специален гост на конференция на социалистите там, посветена именно на борбата с данъчните измами и офшорните зони.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2113 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.05.02 | 12:41

8
Много иронично, защото същият ПЕС-оглавски плъх сега е богаташ в Брюксел, уреди се, но той "мисли" за бедните.

2016.05.02 | 12:41

7
АМА ТИ СИ ОТ БОГАТИТЕ И КАТО ТАКА - НА ГИЛОТИНАТА!

2016.05.02 | 12:41

6
Социалистическата идеология е метод да лъжеш бедните докато станеш богат за тяхна сметка.
naco

2016.05.02 | 12:41

5
А,Вие от КОИ Сте,г-н/другарю Станишев???
гост

2016.05.02 | 12:40

4
Как се става милионер за 4-5 г. На първо место е неплащане на данъци и най-важното е ниското заплащане на работещите. Колкото една фирма има по-голям персонал,толкова повече пари се трупат на месец-а за година. Заплащането трябва да е около 2000 лв. за работещите,а повечето получават 450-500 лв. - но къде остава разликата / в собственика на фирмата и той никога няма пари/.
ymiraite ve4e

2016.05.02 | 12:40

3
ti da mal4ish prostitytko dolna

2016.05.02 | 12:40

2
Кой, кой казва, че богатите живеят в данъчен рай, защото не плащат данъци???? А, наследника на комунистическо котило крадци....и неговата крадлива, еврейска жена. Сер-гейчо, ти и моника колко милиарда откраднахте???? Колко данъци платихте????? То бива, бива наглост и алч ност, ама като тяхното..... Да знаеш, гейчо, децата ти ще платят, до 9 коляно, защото цял народ кълне теб, женати и "другарете" ти по кражби, грабежи, измами, и налагането на глад и геноцид над българите.....да не говорим за съсипването на България.

2016.05.02 | 12:40

1
Винаги, когато партията му е в опозиция открива топлата вода. Това всъщност е присъщо на всички комунисти.

Добави коментар

Водещи новини