Сергей Станишев: ГЕРБ разбира само от натиск

  • 24 ноември 2011 20:53

  • 2110
  • 7
Сергей Станишев: ГЕРБ разбира само от натиск
©

Този пост е голямо признание за България и израз на доверие към БСП.

Това заяви председателят на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред български журналисти в Брюксел, след като беше избран за председател на ПЕС до следващия конгрес на организацията в края на ноември догодина, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Лидерът на БСП изтъкна, че новият пост дава възможност да бъде свършена повече работа за България в европейските институции. От друга страна това е израз на доверие и подкрепа за свършеното в БСП, за модернизацията на партията и за работата на Станишев като неин лидер. „Когато през 2003г. и 2004г. идваха мисии на ПЕС, които буквално ни изпитваха, тогава се борехме за членство и дори не можех да си мечтая, че българин ще бъде предложен за лидер на ПЕС”, каза Станишев.

Той беше категоричен, че БСП е негова кауза и ще продължи да работи за това партията да става все по- силна опозиция и гласът й да се чува. „Защото правителството на ГЕРБ разбира само от натиск отвън и отвътре”, добави Станишев.
Като първи свой приоритет новият лидер на ПЕС изтъкна преодоляването на кризата и формулирането на алтернативни политики от европейските социалисти. Станишев заяви, че ще продължи политиката, започната от досегашния председател на ПЕС Пол Нируп Расмусен в тази посока и до следващата есен ПЕС ще работи за формулирането на икономическа и социална алтернатива на политиката на десните правителства в ЕС.

Според лидера на БСП днес Европа се намира в погрешните ръце. По думите му политиката, която водят десните правителства на национално и на европейско ниво, не решава проблемите на кризата, а ги задълбочава. Станишев отбеляза, че цената на кризата я плащат обикновените граждани, а не тези, които я създадоха.

Като втори приоритет Станишев изтъкна работата на ПЕС за отстояването на основните демократични ценности. По думите му настоящата криза не е само икономическа и социална, но и криза на демократичните ценности на Европа. Лидерът на БСП напомни, че за съжаление последните избори в България са показали, че и в страната ни се нарушават демократичните права.

На следващо място Станишев открои значението на солидарността между партиите от ПЕС с оглед на предстоящите избори. Той обеща до конгреса догодина на продължи обновлението в ПЕС.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на получи предложението за високия пост лично от досегашния председател на ПЕС Пол Нируп Расмусен. По-рано днес Расмусен с усмивка коментира, че сега българският премиер, за да получи подкрепата на ПЕС - например за членството на България в Шенген, не трябва да идва в Брюксел. Достатъчно е Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се разходи до „Позитано” 20. Председателят на Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден коментира, че изборът на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е признание първо към него като лидер и после към БСП и към България. „Винаги сме лобирали за влизането на България в ЕС, за разлика от други, които правиха трикове”, добави Шулц.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2110 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
МЕЧО ПУХ

2011.11.26 | 12:39

7
ПО ТОЗИ ПОВОД ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ ДА БЪДАТ МУМИФИЦИРАНИ И ИЗПРАТЕНИ В СИБИР
K.U.R.

2011.11.26 | 12:38

6
А гладуващия народ да ми яде никнейма! Като сте гладни пак гласувайте за извечния враг на работниците-буржоата,банкерите и вЕрвайте на ши*ани малоумни пожарникари вашата кожа проста изтъпела селска!
anonimen

2011.11.26 | 12:38

5
neposalsam vsi4ki parti,da vinovnisa dotam 4e spt ve4e 22godini...misla 4e nqkoga 6tese sabydqt ,atova4e nqma6 xyi aima6 pi6ka,nee mqstoto dasi izbiva6 kompleksite.
Гей политик..... абе жив педераст

2011.11.26 | 12:37

4
То и серГей разбира само от натиск..... , ама анален !
AlexK

2011.11.26 | 12:37

3
Ако не друго , имаме чудесни , проверени от времето поговорки . Като например , " вълка козината си мени - нрава си , не " . И като добавка ( лично мнение ) : всички са един дол дренки . Хора , спасяваите се по единично !!!
AlexK

2011.11.26 | 12:37

2
Днес четох интересна статия във "Financial Times"-UK , според която , ако икономиката на Острова върви все нагоре,то към 2017-та година ще се достигне развитието си от 2004-та година. И в този контекст , искам да запитам уважаемите г-да Станишев,Борисов,Кобурготски,Доган,Костов и тн, и тн : според Вашите прогнози , кога ще достигнем икономическото си ниво например , от 1981-ва (отпреди 30 години) ??? Защото добре си спомням,че това беше една добра година,поне за мен , моите приятели и близки.Имаше доста други добри години преди и след това.Но не и сега.Не и от 20 години насам.
anonimen

2011.11.25 | 10:10

1
BSP, GERP, ATAKA, NDSV, i drygi...Vsi4ko e edin golqm cirk za zablyda na bedniq narod,teq le6oqdi lapat za smetka na tryde6titese xorica.cirka e plen, nikoga ne6tese spravim staq izmislena kriza.Bok dapazi gladyva6tiq narod.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини