ДПС: На 8 април ромите отправят апел за уважение и мир - слънцето свети еднакво за всички (видео)

  • 08 април 2016 15:26

  • 2336
  • 6
ДПС: На 8 април ромите отправят апел за уважение и мир - слънцето свети еднакво за всички (видео)
© Булфото

На този ден ромите по света отправяме апел за уважение, мир и толерантност, защото слънцето свети еднакво за всички. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Александър Методиев в декларация на движението по повод Международния ден на ромите - 8 април.

Социалната цел на международния ден е да привлече вниманието на световната общественост върху проблемите на винаги намиращите се в малцинствена позиция цигани, каза депутатът. Осми април е ден на ромското пробуждане и е отбелязван като символ на обединение на ромите от цял свят в стремеж за равноправно вписване в глобализиращия се модерен свят, отбеляза Методиев. Запазването и обогатяването на ромската идентичност е важна част от този процес, който запазва ромските ценности и разкъсва патриархалните окови пред модерния ром, посочи той.

Проблемите на ромите са вътрешно-държавен въпрос, непосредствено свързан с интегритета на етносите в обществото, каза Методиев. По думите му парламентът, правителството, местната власт, неправителствени организации и самата ромска общност трябва да са партньори при решаването на въпросите, свързани с ромите в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2336 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
отиваме на зле

2016.04.24 | 21:52

5
Първо трябва да се ограничи раждаемостта на циганите със закон. Това Калфин не го ли разбира. Циганите не сключвали брак, за да може циганките да взимат помощи като самотни майки.

2016.04.24 | 21:57

6
Това е измама и трябва да бъде наказуемо.
Светла Пенева

2016.04.24 | 21:51

4
Уважението на никого не се полага по закон! То се ЗАСЛУЖАВА!

2016.04.17 | 15:06

3
абе започнете да работите и да учите, пък да видим дали ще ви дискриминираме, но и на вас ромите така ви е удобно и на управниците им е изгодно да сте тъпи и въшливи...

2016.04.17 | 15:06

2
прав е че слънцето свети за всички , ама едни ги е хванало в повече / шега / , въпроса е че те не ни уважават и паразитират на нашия труд

2016.04.11 | 13:12

1
Проблемът ви е, че виждате това, което искате. Свалете си капаците от очите. Разширете кръгозора си. Това ще ви помогне да започнете да мислите със собствените си глави, а не да коментирате с изтъркани клишета. Затова страната ни ще плаща още с нищета и подигравки от страна на "избраниците" ни! Защото със злоба, подигравки и тесногръдие няма шанс за духовно израстване. Говорите от позицията на притежатели, собственици, господари, а мисленето ви е робско. Жал ми е за вас и децата ви, които възпитавате в ненавист. Не уча децата си да паразитират. Научих ги да имат истински ценности. И не става дума само за моето семейство. Заработваме хляба си и сме не просто добри в професиите си, до степен такава, че отново комплексарите не успяват да контролират завистта си. Но това си е техен проблем. Бог да е с вас!

Добави коментар

Водещи новини