Комисията по транспорт в СОС одобри поскъпването на билета

  • 04 април 2016 15:10

  • 1230
  • 0
Комисията по транспорт в СОС одобри поскъпването на билета
© Novini.bg

След тричасови дебати Комисията по транспорт в Столичния общински съвет прие предложените от Центъра за градска мобилност промени в Наредбата за пътуване в градския транспорт в София. Това, което засяга пътниците, е цената за еднократно пътуване, която се предвижда да бъде от 1 юни 1,60 лева. Решението ще се вземе на заседание на Столичния общински съвет, но все още не е ясно дали това ще бъде на 14 или 28 април.

Комисията по транспорт в Столичния общински съвет даде зелена светлина за промяна на цената на билета за пътуване с градския транспорт. Зафир Зарков, член на Комисията обясни: "Приехме предложението за промяна в наредбата за тарифите с изричната уговорка, че дебатите продължават в останалите комисии, както и по цената на билета, така също и по останалите параметри, които трябва да бъдат гласувани в някои от следващите сесии на Общинския съвет".

Председателят на групата на общинските съветници от БСП и заместник-председател на транспортната комисия Калоян Паргов обяви, че реално от следващия месец столичани могат да пътуват с по-висока цена на билета в градския транспорт: "Билетчето след 14 дни ще им бъде в размер на 1,60. ГЕРБ еднолично и самостоятелно поеха отговорността за повишаване цената на билета. Новината за софиянци е, че те ще платят дефицита в градския транспорт, така че да им е честита новата цена".

Заместник-кметът по транспорт в София Любомир Христов коментира: "Можем да ползваме картите, които в момента се предлагат на гражданите, и които водят до цена на пътуването от 50 до 8 стотинки на пътуване. Билетът навсякъде, по целия свят, не само в Европа, е документ, който се използва от хора, които пътуват инцидентно с градския транспорт".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини