Манолова покани депутатите да се включат в инициативата "Великден за всички"

  • 07 април 2016 11:16

  • 1377
  • 2
Манолова покани депутатите да се включат в инициативата "Великден за всички"
© Булфото

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на покани народните представители да се включат в инициативата "Великден за всички" в подкрепа на пенсионерите с ниски пенсии, които няма да получат великденски добавки.

По думите на Манолова депутатите са избрани от българските граждани и би било добър знак, ако се включат "според собственото си усещане с лични средства". Тя се срещна с представители на всички парламентарни групи и лично ги призова за подкрепа. Депутатите Петър Славов и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на вече са направили дарения, отбеляза омбудсманът.

Дарения могат да бъдат направени чрез есемес на номер 1255 или през банкова сметка. Всеки дарител ще може да посочи общината, за която иска да дари. Целта е да има връзка между даряващите в една общност и пенсионерите, които ще бъдат подкрепени, обясни Манолова. Решенията кои пенсионери ще получат ваучери на стойност 20 лв. ще се вземат от пенсионерските клубове заедно с представители на местната власт и на омбудсмана. С всеки ваучер ще може да се пазарува в 5000 магазина в цялата страна, уточни Манолова.

Да направим един жест към българските пенсионери, да им кажем, че не са забравени, че ги обичаме, че ги уважаваме и че добротата в нашето общество продължава да живее, каза Манолова.

Инициативата е подкрепена от БЧК, НСОРБ, неправителствени и работодателски организации.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.07 | 15:20

2
KURVA
Ох

2016.04.07 | 15:20

1
Каква наглост!! Наглост! Наглост! Наглост! :@

Добави коментар

Водещи новини