Корнелия Нинова и Михаил Миков наравно с номинациите в София за лидер на БСП

  • 04 април 2016 07:21

  • 1529
  • 2
Корнелия Нинова и Михаил Миков наравно с номинациите в София за лидер на БСП
© Novini.bg

Основните конкуренти за лидерския пост в БСП - настоящият председател Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и депутатката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, излязоха с най-много номинации след проведените през уикенда отчетно-изборни конференции на столичните социалисти, пише 24 часа.

БСП - “Слатина”, обаче отказа да излъчи свой кандидат за лидерския пост, а от район “Илинден” не са пожелали нито Миков, нито Нинова. Там издигат Антон Кутев и Валери Жаблянов. Единодушно районните конференции искат преизбиране на лидера на БСП - София, Калоян Паргов на поста.

Председателят Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно пък отново потвърди курса вляво на партията, който той води - основната нужда на България е повече държава, за да се преодолее огромното неравенство в обществото, обяви той на дискусия на тема “Има ли алтернатива сегашното управление”, организирана в неделя в луксозен столичен хотел. За първи път от дълги години на събитие с водещи фигури от БСП се появи и Александър Томов, председател на “Българска социалдемокрация”.

България днес разчита на износ, но тя изнася природните си ресурси, а достъпът до тях основно е предоставен на чужди компании, заяви още Миков на форума. Настоя за излизане от “дълговата спирала”, подпомагане на дребния и средния бизнес, вдигане на заплатите като мярка срещу постоянната трудова миграция и загърбване на разбирането, че болниците са само търговски дружества.

Миков отново представи проекта на БСП за замяна на плоския данък със стръмна скала. Призна, че има силна реакция срещу него от стопанската камара, търговско-промишлената палата и асоциацията на индустриалния капитал. “Прогресивната скала, която стига до 27%, по никакъв начин не засяга капитала у нас”, обясни соцлидерът. Бизнесът трябвало дори да го приветства, защото при сегашното съотношение на производство на брутния вътрешен продукт на глава от населението към заплащане работниците му ще бягат навън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stoiko

2016.04.09 | 20:38

2
Edna stoka i dvamata negramotni.

2016.04.09 | 20:38

1
Курнелио, изяде ли милионите, които получи за това, че с Николай Василев продадохте българската енергетика за жълти стотинки, при това със заробващи условия в договорите???? Пак ли искаш да лапаш, мама ти мръсна, комунистически боклук!

Добави коментар

Водещи новини