Ненчев разкри как спестява средства на министерството (видео)

  • 01 април 2016 13:00

  • 1883
  • 2
Ненчев разкри как спестява средства на министерството (видео)
© Булфото (архив)

По всякакъв начин се опитваме да спестим средства на Министерството на отбраната.

Това заяви от парламентарната трибуна военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. по време на днешния парламентарен контрол. Той отговори на въпрос от депутата Атанас Зафиров относно използване на военен самолет "Спартан" С 27 J за превоз на лица до Полша. Водена от вас делегация посети Полша в края на миналата година, за да подпише договор за ремонт на двигателите за изтребителите МиГ - 29. От публикациите в пресата не се разбра състава на водената от вас делегация на тази екскурзия. Не се разбра още кои министри са летели, кои депутати са летели, кои журналисти са летели и защо трябваше да се ползва транспортния самолет "Спартан"? В заключение ще попитам правен ли е коктейл от българска страна и кой го е платил, попита Зафиров.

Посещението ни в Полша имаше стратегическо значение, отговори Ненчев. За полета на военния "Спартан" бяха изхарчени 7880 долара и 7400 лева. "Спартанът" трябва да извършва регулярни полети и ползването му в този случай доведе до спестяване на пари от бюджета. Всички разходи бяха поети от полската страна. Представителите на медиите присъстваха на собствени разноски. Ние осигурихме само полета на "Спартана". Не сме изплащали никакви средства на журналистите, които отразиха събитието. Не сме правили никакъв коктейл и не сме имали разходи по изхранването на делегацията. Нашата визита в никакъв случай не беше екскурзия. Винаги, когато пътуваме в чужбина, съм забранил да се ползват апартаменти. Ползват се обикновени стаи, отново с цел да спестим средства на министерството, категоричен беше министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2016.04.02 | 10:28

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Стoлетов

2016.04.01 | 22:05

1
Ти си оли...гофрен , нали .

Добави коментар

Водещи новини