Миков: Борисов да си подкрепя Москов и да си го носи на гръб

  • 31 март 2016 11:32

  • 2427
  • 4
Миков: Борисов да си подкрепя Москов и да си го носи на гръб
© Булфото

Премиерът да си подкрепя министър Москов и да си го носи на гръб. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „БСП лява България“ Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по повод протеста на лекарите.

По думите му, основният въпрос е бил дали премиерът подкрепя министър Москов или не.

Попитан дали социалистите ще искат оставката на министър Москов във връзка с протестите на лекарите, Миков заяви, че по този въпрос от БСП са имали внесен вот на недоверие. „В мотивите предупредихме, за всичко, което се случва днес“, каза той.

Миков припомни, че след вота са били променени редица от приетите актове, които са атакували включително пред Конституционния съд и в мотивите на вота на недоверие. „Знаете, че всички тези въпроси ги поставихме в последната година“, добави той.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обяви още, че ПГ на „БСП лява България“ ще внесе законопроект за обявяване на престъпни авторитарните режими през периода 1923-1926 и 1934-1944 г., дошли на власт чрез преврат. „Става въпрос за период, в който е имало целенасочено и системно унищожаване на демократичните правила, суспендиране на Търновската конституция. Става въпрос за период, в който в България е имало концентрационни лагери“, каза той, като добави, че е съществувал Закон за защита на държавата, гонения, отнемане на имущество на евреите.

„Ние разбираме, че приетият през 2000 година Закон за прогласяване на престъпността на комунизма няма същинска законодателна основа“, заяви Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. По думите му, предложеният от БСП законопроект е огледало на приетия през 2000 г. и чрез него ще бъде оценено цялото историческо наследство през 20 век за България. „Прави впечатление, че в последните дни се провеждат кампании за превратно тълкуване на историята през 20 век. Вчера на 21-СОУ е прокарана една инициатива „Запознай младите с комунизма“.

Очевидно, че политически се използва частично историческата истина и не се дава пълна представа особено на младото поколение за случилото се в България през 20 век“, заяви той и отбеляза,че заместник-министърът на образованието се е занимавал с политическа дейност в училище. По думите му, това е едно от основанията да бъде внесен този законопроект.

Намесата на министри и заместник-министри в политизация на българското училище е недопустима, каза още лидерът на БСП. По думите му, е възможно БСП да постави въпроса в парламентарния контрол, възможно и в различни форми. По думите му, в 21-СОУ в инициативата „Запознай младите с комунизма“ е участвал заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Миков обясни, че този случай е качен е на страницата на МОН. Миков попита защо няма инициатива „Запознай младите с фашизма“, а се дава едностранчива оценка на комунизма.

На въпрос дали разчита на подкрепа, Миков отговори: „Разчитаме всяка парламентарна група да изрази ясно отношение към периода 1923-1926-та година и 1934-1944 година в България. Тези, които не подкрепят този закон очевидно подкрепят фашисткия режим в този период. Нека всяка политическа партия изрази своето отношение към периода, в който в България е имало лагери. Говоря за периода на 1923-та -1926-та година. Нека всяка политическа партия заяви позициите си“, категоричен бе лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2427 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мохикана

2016.04.04 | 13:41

4
Борисов носи Москов на гръб, а цяла България носи и двамата на своя гръб! До кога?!

2016.04.01 | 04:55

1
Надявам се, че си последният мохикан.

2016.04.04 | 13:41

3
На здраве Мише.
он

2016.04.01 | 21:56

2
ех мише мише,колко си тъпо и нагло комунистическо копеле ти другарю.как хитро само поставяш въпроса за лагерите 23-26г.34- 44г.защо не дръпна още малко до към 63-65г.белене,защо не коментираш и не само,а с Никола Петков,Траѝчо Костов и много други какво стана ?къде са,мръсен и нагъл олигофрен.хаѝде скриѝ се че смърдиш и наѝ-добре вземаѝ си СРЪП и чука марш в чукотка.

Добави коментар

Водещи новини