БСП иска изслушване на министър Петър Москов

  • 30 март 2016 09:58

  • 1291
  • 2
БСП иска изслушване на министър Петър Москов
© Булфото

ПГ на БСП лява България поиска изслушване на министъра на здравеопазването Петър Москов до края на деня във връзка с лекарските протести. Това бе казано от председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Мотивите са, че милиони граждани са засегнати от протестните действия в системата на здравеопазването. „Трябва той да информира Народното събрание за хаоса в здравеопазването”, категоричен бе Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. По думите му Москов трябва да бъде изслушан от народните представители за ситуацията в сектора на „здравеопазването”, защото тя засява цялото общество.

Протестните действия на личните лекари започнаха, след като стана ясно, че въпреки че не бе подписан Националния рамков договор за 2016 г., МЗ приема служебен. Вчера бе одобрен анекс към споразумение от миналата година, с което се въвеждат новите правила въведени, като засягат цените на медицинските дейности и услуги. Едно от нещата, с които лекарите не са съгласни с въвеждането на пръстов идентификатор в болниците, аптеките и джипитата.

Председателят на парламента съобщи, че министърът на здравеопазването Петър Москов ще пристигне в НС, за да бъде изслушан.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО

2016.04.03 | 16:42

2
А КЪДЕЕ ПЕДЕРУНГЕЛА ОТ ЕЛЕНИТЕ ????
Саси

2016.03.30 | 12:52

1
Москов се отнася с хората и здравето им така ,сякаш държи в ръцете си пионки.Факт, че сигурността на здравето ни е в негови ръце и това никак не е обнадеждаващо!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини