Очертават се две линии на противоборство в БСП, обяви политолог

  • 30 март 2016 09:55

  • 1827
  • 4
Очертават се две линии на противоборство в БСП, обяви политолог
© Булфото

Толкова напрегнато състезание за лидерство в БСП отдавна не е имало. Това коментира пред Радио „Фокус“ политологът Борис Попиванов.

„Наблюдават се две основни линии, около които се формира това лидерско състезание”, допълни той. „Едната линия е тази, която се консолидира около левия курс на председателя Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, която настоява партията да се придържа към нейния ляв фундамент. Към това партията да бъде различна, да върви по един път, който се очертава в средите на европейската левица. Виждаме го в Испания и в Португалия, виждаме го при британските лейбъристи и дори в САЩ“, изтъкна Попиванов.

„От другата страна е една друга линия, доста влиятелна и отдавна съществуваща в БСП. Тя настоява БСП да се отваря към центъра, за да може да завоюва едно пространство, което се заема от десните партии. Тук се открояват фигурите на Корнелия Нинова и Красимир Янков”, добави политологът.

Последвайте канала на

1827 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.04.04 | 13:25

4
Писна ни да ти гледаме пиянската мутра бе кретен
аз

2016.04.04 | 13:25

3
Тоя "политолог" е очеВАДНО на къде гравитира! Проблема е, че никой от кандидатите не е подходящ! В БСП трябва скалпела да реже много надолу! Никой, който е бил областен председател или повече не става! Всички от бластен председател нагоре трябва да излязат в пенсия и да не се месят повече!
Фори

2016.04.04 | 13:25

2
Най-важно е бъдещето на БСП, а то трябва да бъде силно. Защото БСП е единствената адекватна алтернатива на безумното и бутафорично Бойково управление.

2016.03.30 | 13:08

1
Аз съм за Курнелия - интелигентна , супер морална и честна , ха-ха-ха !

Добави коментар

Водещи новини