Президентът на Хърватия Колинда Грабар пристига на официално посещение в България

  • 29 март 2016 14:17

  • 1498
  • 0
Президентът на Хърватия Колинда Грабар пристига на официално посещение в България
© Getty Images/Guliver

По покана на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното от 30 март до 1 април на официално посещение в България ще бъде президентът на Република Хърватия Колинда Грабар Китарович. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Състоянието на двустранните политически и търговско-икономически отношения, регионалното сътрудничество, енергийната сигурност, миграцията, сътрудничеството в борбата с тероризма са сред темите, които ще обсъдят президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Колинда Грабар Китарович.

През април 2015 г. президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното бе първият държавен глава, който направи официално посещение в Хърватия след встъпване в длъжност на президента Колинда Грабар Китарович.

На 30 март от 14.15 часа на площад "Свети Александър Невски" президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посрещне с официална церемония президента на Хърватия. От 14.40 часа на "Дондуков" 2 двамата президенти ще разговарят "на четири очи", след което ще се състоят официалните разговори на двете делегации. От 16.00 часа Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Колинда Грабар Китарович ще дадат съвместна пресконференция в Гербовата зала на "Дондуков" 2. На 31 март, четвъртък, от 9.15 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата в столицата /ул. "Искър" 9/ президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Колинда Грабар Китарович ще открият бизнесфорум с представители на българския и хърватския бизнес. От 10.30 часа хърватският президент ще изнесе лекция пред студенти от Софийския университет "Свети Климент Охридски". В рамките на деня са предвидени разговори на президента Колинда Грабар Китарович с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На 1 април хърватският държавен глава ще бъде на посещение в Пловдив.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини