Европа трябва да защити мюсюлманите, но да спре злоупотребата с исляма, обяви Гълъбов

  • 27 март 2016 12:45

  • 2523
  • 9
Европа трябва да защити мюсюлманите, но да спре злоупотребата с исляма, обяви Гълъбов
©

Фундаментът на Европейските ценности – правата на човека – е това, което ни различава от останалите цивилизационни модели в света, заяви пред Радио София социологът доц. Антоний Гълъбов.

Той подчерта, че Европа трябва да защити мюсюлманите, но да унищожи международната организирана престъпност, която злоупотребява с исляма.

Заедно с това анализаторът заяви, че европейците се нуждаят от яснота за източниците на заплаха. Според него съдържанието, което се разпространява за вербуване на джихадисти и терористи в интернет, се създава в Европа. Ето защо е важно е да се обърнем към проблема в самата Европа, в която криворазбраният либерализъм все повече „олевява“ и намалява сигурността на континента.
Решението не е на национално равнище, смята доц. Антоний Гълъбов.

Враговете на Европа искат да я тласнат към това всеки да търси самостоятелно изход от кризата. Тя обаче е обхванала главно моделите на социална интеграция в Европа. Според анализатора именно страните, които се опитват да се обособят и да реагират самостоятелно, имат проблеми с вътрешната си интеграция, защото не успяват да постигнат справедливост и равнопоставеност пред закона. По този начин големи групи млади хора, които нямат житейска и социална перспектива, се оказват губещи и могат лесно да бъдат вербувани.

За справяне с предизвикателствата са необходими общи европейски сили, които да имат мандат и средства за противодействие, на мнение е Гълъбов. Според социолога важно е качеството на разузнавателната работа, която да идентифицира и доведе до прекратяване на финансовите потоци, които захранват тероризма.

По думите на Гълъбов загубата на време и неадекватната реакция на Гърция по проблема с мигрантите, създават и задълбочават риска от хуманитарна криза - Гърция е в много тежко състояние – тя има все повече профил на провалена държава, а гръцкият политически елит отказва да спазва правилата и увеличава натиска върху страните както от Западните Балкани, така и от Централна Европа. Но ЕС е проект в развитие и след сериозната финансова криза, новата криза с мигрантите ще доведе до трансформация, но не и до провал на съюза, прогнозира още социологът Антоний Гълъбов.

Последвайте канала на

2523 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ХМ

2016.03.29 | 09:25

9
АВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ КЪВ СИ ТИ ВЕ РАЗБИРАЧО ПАЛЯЧО.....
гошо

2016.03.29 | 09:25

8
Забрана на исляма,съд и затвор за националните предатели като тая отрепка.
NSJKSU

2016.03.29 | 09:25

7
НА ТОЗИ МУ ВИКАТ "ГОРЧИВАТА УСМИВКА" И "ЗЛОБНИЯТ ПОГЛЕД". ТОЙ Е ЕДИН ОТ ПРОДАЖНИТЕ ДУШИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД.
Ботев

2016.03.29 | 09:25

6
Тоя малоумник продажен помак няма никаква представа за какво говори
ХХХ

2016.03.29 | 09:25

5
КОЙ СИ ТИ ВЕ АЙОООООООООООООООО
Боев

2016.03.29 | 09:25

4
Да ги защити кравария те разбуниха духовете имало в Ирак оръжие за м-о онищожение дръшки краварите си го измислиха Европа плаща.

2016.03.29 | 09:24

3
Европа първо трябва да защити гражданите на Европа.
ПЕТЯ

2016.03.29 | 09:12

2
ОЩЕ ЕДИН ГОЛЯМ ФИЛОСОФ КОЙТО СИ НЯМА ЯСНА ПРЕДСТАВА КАК СТОЯТ ТОЧНО НЕЩАТА И С МЮСЮЛМАНИТЕ И С ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! НА МЮСЮЛМАНИТЕ ГОЛЕМИТЕ МЕЧТИ СА ДА СЕ НАПРАВИ ЦЕЛИЯ СВЯТ МЮСЮЛМАНСКИ ТОВА ГО ПИШЕ В СВЕЩЕННИЯ КОРАН НЕКА ГО ПРОЧЕТЕ ДРУГАРЯТ ГЪЛЪБОВ-ЩЕ МУ ЦИТИРАМ САМО НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ-НА 206 МЕСТА В КОРАНА СЕ ПРИЗОВАВАТ ВЯРВАЩИТЕ НА БОРБА С НЕВЕРНИЦИТЕ! А ПО СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС ВЕЧЕ СЕ СЪБИРАХА ЗА ДА РЕШАТ КАК ДА СЕ РАЗДЕЛИ НА ДВЕ НИВА ШЕНГЕНСКО И БЕДНЯШКО И ВЪВ ВТОРОТО ВЛИЗАТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЮЖНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА А БЪЛГАРИЯ ВСЕ СЕ ЦИТИРА КАТО -НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА НА ЕС!
gost

2016.03.29 | 09:11

1
evropa trqbva da se iz4isti ot musulmanite zavinagi s ogan i me4 kakto se kazva v bibliqta za vragovete na hristiqnstvoto

Добави коментар

Водещи новини