Гроздан Караджов за протеста на таксиджиите: Цялата история е много тежък лобизъм

  • 25 март 2016 18:06

  • 2324
  • 1
Гроздан Караджов за протеста на таксиджиите: Цялата история е много тежък лобизъм
©

За мен цялата история е много тежък лобизъм. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който в свой пост във Фейсбук нарече снощната блокада на Орлов мост "зле замислено и слабо изпълнено артистично изпълнение на таксиметровите шофьори".

Припомняме, че снощи таксиметрови шофьори излязоха на протест в София срещу приетите преди седмица данъчни промени и въвеждането на патентен данък. Още снощи транспортният министър Ивайло Московски обеща отпадането на гласуваните промени.

Таксиметровите шофьори нямат право да протестират с автомобилите си. Ако всеки недоволен изкара техниката си на жълтите павета, например трактори и комбайни, това няма да ни помогне повече да чуем мненията им. Поощрявам те да гонят правата си да протестират, особено ако знаят защо протестират. Ако проследите мненията им от снощи, повечето не знаеха защо са на Орлов мост. Събрани са с есемеси от една фирма. Тази фирма има 900 коли, като само четири са нейни, посочи Караджов.

По думите му, при сегашното законово положение, проблемът е в това кой носи отговорността. Ако не ни харесва хигиената в едно такси, ако водачът е употребил алкохол, пуши, ако вътре дъни музика и се оплачете от този таксиметров шофьор, отговорността не е на голямата фирма, лицензът не се докосва. Негативите на това поведение носим ние, клиентите. На това нещо трябва да се сложи край и беше сложен край. Двама достойни депутати от ГЕРБ - г-н Вълков и г-н Михов, внесоха промяната и тя беше приета единодушно в Комисията по транспорт. Тези, които носят лиценза, трябва да носят отговорността. Затова беше и протестът – да се върне старото положение на незаконните им привилегии, да оперират от името на регистриран превозвач, но за своя сметка, каза депутатът от Реформаторския блок.

Ако бъдат приети законовите промени трите големи фирми монополисти в София ще трябва да платят ДДС, което сега не се случва. Събираемостта от ДДС от таксиметрови услуги клони към нулата. Държавата няма желание да въведе ефективни механизми за контрол. Тотално не съм съгласен това да продължава, подчерта Гроздан Караджов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.08 | 05:22

1
жалко подобие на Бай Ганьо

Добави коментар

Водещи новини