Попова: Бокова има всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН

  • 25 март 2016 13:07

  • 1182
  • 3
Попова: Бокова има всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН
© Булфото

Ирина Бокова, която освен че е генерален директор на ЮНЕСКО, има смелостта, куража и всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН. Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на в приветствието си на Балканската конференция "Учителските синдикати на Балканите за мир".

Идеята за образованието, като мост и като съзидание за мира, е идея на организацията ЮНЕСКО, която днес се оглавява от българка, а силата на образованието, като съграждащо мир, е една от основните мисии на ЮНЕСКО, посочи Попова.

Самата Ирина Бокова не присъства на конференцията, а сред присъстващите бяха вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и председателят на парламентарната образователна комисия Милена Дамянова. Форумът се организира от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и в него участваха представители на учителските синдикати от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Словения, Турция, Кипър.

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на посочи, че просветата е най-здравият мост и най-сигурната пътека за нов свят - без ожесточение, без насилие, без кървави войни, без обиди и без предразсъдъци. На този форум сме всички от Югоизточна Европа - един регион, в който доскоро имаше войни, но регион, който днес със сигурност, без всякакво съмнение, се е устремил към своето европейско бъдеще, за да го съгражда, заяви Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Тя припомни, че през 2012 г. ЕС получи Нобеловата награда за мир и отбеляза, че "нашето европейско семейство е семейство за мир, за съграждане и за съзидание".

Вицепрезидентът заяви в словото си, че няма как да искаме да живеем в мир, без да си кажем обаче ясно и открито, че политическите елити, не само в ЕС, сбъркаха на много места и днес светът е тревожен. Много държа на един нов модел за интеркултурен диалог, в който няма да има място за предразсъдъци и децата ще се обичат и ще имат нужда едно от друго - без значение за раса, религия, език и територия, която населяват, каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, цитирана от БТА.

Тя поздрави участниците във форума и с днешния много хубав християнски празник - Благовещение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1182 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РЕАЛИСТ

2016.03.26 | 01:47

3
ЕДНА КОМУНИСТКА СЪС СЛУГИНСКА ФИЗИОНОМИЯ ПОДКРЕПЯ ДРУГА КОМУНИСТКА СЪС СЛУГИНСКА ФИЗИОНОМИЯ. ДВЕТЕ ПУТИНИСТКИ. ТАКИВА ЛИ СА БЪЛГАРКИТЕ, БОЖЕ. ТАКИВА ЛИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА?
Умник Гюро

2016.03.26 | 01:47

2
Тая пуtка Попова и оная пуtка Бокова са си лика-прилика: грозни, невярни и дърти.

2016.03.25 | 18:45

1
Жените са прости ! Не трябва да им се дава никаква власт !

Добави коментар

Водещи новини