Бъчварова: Атентатите в Париж и Брюксел показаха, че досегашните мерки не са достатъчно ефективни

  • 24 март 2016 17:40

  • 1608
  • 6
Бъчварова: Атентатите в Париж и Брюксел показаха, че досегашните мерки не са достатъчно ефективни
© Булфото

Вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. коментира днес, че разглежданите мерки за борба с тероризма досега е необходимо да бъдат надградени.

По нейните думи предвидените мерки в декларацията, която днес ще бъде приета от Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, са правилни и ще помогнат, но трябва да бъдат надградени. Те са в концепцията на класическите досегашни мерки. Ситуацията в момента налага да мислим в по-различен аспект, да търсим по-голяма ефективност, да излизаме от класическите досегашни схеми, защото атентатите в Париж и Брюксел показаха, че те не са достатъчно ефективни, коментира Бъчварова.

Не ми се иска това да се случва, отговори вицепремиерът на въпрос дали хората трябва да се настроят за ограничаване на досегашните им свободи в името на сигурността. Моето мнение е, че трябва да има по-голяма проактивност на политическите мерки, повече оперативна работа, яснота за цялата процедура на разкриване, разобличаване и наказание на терористите, заяви вицепремиерът.

Мисля, че е важно в този момент да се подкрепи Белгия и да се даде сигнал на терористите, че имаме воля и не се страхуваме да намерим добрите решения срещу тях. Факт е, че има проблем там, където има различни общности и трябва да се намери този модел, по който разграничението да не генерира подобни проблеми. Това е сложно, много голям проблем - и политически, и демографски, и социален, и социологически, поясни Бъчварова.

По повод сутрешната паника за заплаха в района на бул. "Цариградско шосе" в София тя посочи, че това очевидно е резултат от темата за терористичните атаки и последните събития. Хората са по-чувствителни, реагират по-бързо. Проверили сме този сигнал, проверяваме всички - дори и тези, които изглеждат нелепо. Всички са на една степен по-високо внимание и реактивност, коментара вицепремиерът пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за извънредното заседание на Съвета на ЕС, свикано след тазседмичните атентати в белгийската столица, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1608 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гост

2016.03.25 | 13:40

6
Защо никой не споменава,колко спящи звена има в България.

2016.03.25 | 13:40

5
Във България с битовата престъпност не могат да се преборят камо ли с тероризма!

2016.03.25 | 11:10

4
http://fileups.net/file/057w6X Най-добрия инструмент за разбиване на FacebooK акаунти!!!

2016.03.24 | 21:25

3
ОГРАДЕТЕ ЮЖНАТА БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА НЕЗАБАВНО
ivan petkov

2016.03.24 | 20:18

2
pokazvat 4esi ba4vaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Арести з а разпространителите на Винетки

2016.03.24 | 20:07

1
Напротив доказаха че тежко терористични холограмни оръжия пробиват общата охрана

Добави коментар

Водещи новини