МВнР съветва: Внимателно преценявайте неотложността на пътуванията си до Белгия

  • 24 март 2016 15:14

  • 991
  • 0
МВнР съветва: Внимателно преценявайте неотложността на пътуванията си до Белгия
©

МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица и до Белгия, внимателно да преценят неговата неотложност и да следят информациите от летищните власти и авиокомпаниите, както и актуалното разписание на самолетните полети.

Въведените по летищата мерки за сигурност налагат пътниците да се явяват няколко часа преди полета. За вече пребиваващите в Белгия се препоръчва редовно да следят съобщенията и да спазват стриктно разпоредбите на официалните местни власти. Всички да проявяват повишена бдителност и внимание, съветват от Министерството.

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, да се регистрират на сайта на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на България в Брюксел.

МВнР посочва, че след терористичната атака на 22 март т.г. в Белгия е въведена максималната, четвърта степен на риск от терористична заплаха. Въведени са засилени мерки за сигурност по летища, пристанища и други стратегически обекти.

Транспортните комуникации в Брюксел и около белгийската столица постепенно се възстановяват, но остават затруднени.

Летището ще бъде затворено най-малко до 25 март включително. Някои авиокомпании пренасочват полетите си към летищата в Шарлероа, Лиеж и др. По границите на Белгия се извършват проверки, което предизвиква задръствания, но границите не са затворени.

Наземният градски транспорт в столицата е възстановен. Метрото е частично отворено, като остават затворени някои станции. Основните железопътни гари /Централна, Миди, Северната гара/ са отворени. Заради извършваните проверки на входа на гарите се образуват опашки. Остават затворени гарите Шуман, Мерод, Конгре, Шапел и гарата на летището, информират още от МВнР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини