Мерджанов: Службите ни се нуждаят от уплътняване на капацитета им

  • 24 март 2016 12:31

  • 1348
  • 5
Мерджанов: Службите ни се нуждаят от уплътняване на капацитета им
© Булфото

Нашите служби добре си вършат работата, но се нуждаят от допълнително уплътняване на техния капацитет - финансов и кадрови, коментира пред журналисти в парламента Атанас Мерджанов /"БСП лява България"/, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

Той посочи, че вчера е имало съвместно заседание на ресорните парламентарни комисии, на което всички шефове на служби и ръководството на МВР са предоставили обилна информация за съдържанието на работата, която извършват.

Информацията е класифицирана и всичко, което се обсъжда на тези комисии, не е редно да бъде споделяно, каза Мерджанов, попитан дали е била предоставена информация за заплахи за националната сигурност. Във всички случаи прави се необходимото от шефовете на служби, от ръководството на МВР за по-ефикасно взаимодействие с представителите на Гърция и на Турция и за вземане на предохранителни мерки, добави той.

В тази ситуация, в която се намира светът, Европа, България е крайно неуместно да гледаме новите промени в Закона за МВР, които само настройват и всяват допълнителна несигурност у служителите на Министерството и у полицаите, заяви Атанас Мерджанов. Затова от "БСП лява България" ще настояват за оттеглянето на промените в Закона за МВР, защото не бил сега моментът допълнително да се разстройва системата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1348 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2016.03.25 | 12:30

5
Еbи си майката, червен педал.
Мохикана

2016.03.24 | 20:20

4
Живеем в опасно време, в което реформи, незадоваляващи интереса на служителите в службите на реда, не са препоръчителни. Държавата ни трябва да се охранява добре, за да гарантира сигурност на народа!
Емил Димитров

2016.03.24 | 19:22

3
Така ни уплътнихте при последното си управление, че още имаме болки отзад. Я починете... ако може в мир!

2016.03.24 | 17:11

2
трески ги трсът , и тикове ще сдобият , пак ще наливат откраднат труд за да ги пазят от Народа
АТАКА - Лумпен

2016.03.24 | 17:04

1
чакай малко бе Мурджов .нали преди две години бяхте на власт защо не направихте всичко необходимо

Добави коментар

Водещи новини