Калоян Паргов: Влизането в управлението не е самоцел, важни са каузите и националният идеал

  • 21 март 2016 14:03

  • 1276
  • 3
Калоян Паргов: Влизането в управлението не е самоцел, важни са каузите и националният идеал
©

Влизането на БСП в управлението на държавата не е самоцел. Важни са каузите, за които работим, и формулирането и отстояването на националния идеал. Това заяви лидерът на социалистите в София Калоян Паргов по време на районната конференция във „Връбница“. На нея той получи петата си номинация за градски председател от проведените досега общо 5 форума, които са част от отчетно-изборния цикъл в партията.

„Когато влизаш в едно управление с кауза и я постигаш, излизаш от него с гордо вдигната глава. Аз мисля, че си заслужава да управляваме, ако успеем да въведем пропорционалното подоходно облагане, ако намалим ставките на ДДС и най-важното – ако успеем да въведем модела, в който държавата е пазарен играч, коментира Калоян Паргов пред членовете на БСП във „Връбница“. - Нека да работим в тази посока! Няма да ни е лесно, защото връщането на доверието е много труден процес. Но ние трябва да покажем посоката и да направим първите крачки, да заговорим за това, за да може обществото да припознае нашата алтернатива и да ни последва. Време е да спрем да приемаме декларации, които миришат на мухъл и да започнем да пишем програми, които са съобразени с реалностите на 21-и век“.

Социалистите от „Връбница“ номинираха за национален председател Корнелия Нинова, която получи 20 гласа при тайния вот. Михаил Миков събра 9, а Янаки Стоилов – 1. След конференцията в неделя районната организация вече си има и нов председател. Това е бившият директор на БДЖ Християн Кръстев, който наследи Даниела Гочева.

“В последните 26 години в българското общество се натрупаха огромна ненавист и недоверие в политическата класа и политиците. И критиката към БСП е сериозна. Така е, защото от 125 години тази партия е носител на въжделенията за социална справедливост. Говоря за справедливост в доходите, перспектива за бъдещето, хляба на хората, сигурността на работното място, достъпните здравеопазване и образование. На предстоящия конгрес БСП трябва да покаже, че е националноотговорна и патриотична партия – нещо, което ни беше присъщо, но го оставихме на разни патриотично-фалшиви националистически организации. Точно сега БСП има уникалния шанс първа от всички политически партии да формулира националния идеал на България в 21-и век в условията на евроатлантическото ни членство и ЕС“.

Според Калоян Паргов, страната ни след 1989 година няма национален идеал. „Ако до 1944-а националният идеал е бил обединението на Мизия, Тракия и Македония, а след това до 1989-а – да изградим модерна индустриална България с качествено и достъпно здравеопазване и образование, в последните 26 години кой е националният ни идеал, попита риторично Паргов. - В началото беше членството ни в ЕС и НАТО. Да, ама – не! Защото ЕС и НАТО са инструменти за постигане на цели. Наскоро говорих с висш представител на Европейската комисия и го питах защо ни спират еврофондовете, а той ми каза: "Нещата изглеждат така - една шепа богати при вас обраха парите на европейските бедни, в това число и на вашите бедни". Ето това е "Моделът Борисов". И БСП трябва ясно и на висок глас да заяви, че е време той да бъде спрян. Защото тези еврофондове са възможност за хората да си останат в родните домове в цяла България, а не да търсят спасение в София или през Терминал 2. Хората искат справедливост, но не тази на Борисов и на котараците, кучетата и другите екзотики около него, които той сега ще се опита да изхвърли, за да си отреже опашката като гущер, само и само да се спаси“.

Последвайте канала на

Калина Христова
1276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джани

2016.03.22 | 11:45

3
Националният идеал е важен за БСП! Тя не може да си позволи като управляващите да потъпква нацията си!
Манев

2016.03.22 | 11:45

2
Това е да кажеш на бялото черно. За 26 години колко пъти ни доведоха до фалит господа идеалистите?

2016.03.22 | 07:05

1
ЛЪЖЕШ

Добави коментар

Водещи новини