Даниел Митов се извини за служебния "Мерцедес" върху зелените релси

  • 17 март 2016 13:16

  • 3927
  • 5
Даниел Митов се извини за служебния "Мерцедес" върху зелените релси
©

Външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, се извини публично от името на подчинените си заради случая със служебен автомобил на ведомството му, който бе заседнал при опит неправомерно да премине през „зелените” релси на столичния Руски паметник.

Случаят придоби публичност след разпространена снимка от зрител на БТВ на платформата „Аз, репортерът”.

Днес работници отстраняваха щетите по зелената площ.

„Ще установим кой от служителите е бил и той ще си понесе съответното наказание. Аз съм длъжен от името на институцията да се извиня за този недопустим и нелеп случай”, каза Митов пред журналисти.

Говорителят на Външно Бетина Жотева уточни, че мерцедесът не е на министъра, а е оборотна кола и в момента се проверява кой я е управлявал. До края на утрешния ден това ще стане ясно и на виновния ще бъде наложено наказан. „Много неприятно бяхме изненадани”, призна тя. По думите й шофьорите в МВнР са с голям опит и освен това са дисциплинирани, защото плащат от джоба си глобите за пътни нарушения – у нас и в чужбина. Подобен случай на българска територия обаче не е имало до момента, увери Жотева.

Според нея вероятно заради задръстване или катастрофа водачът се е опитал да заобиколи през забранения за коли участък. Автопаркът на Външно министерство има на щат 21 шофьори. Те карат 31 леки коли. Освен това, ведомството разполага и с 9 буса, 3 лекотоварни автомобила, 1 камион и 1 автобус.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3927 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Светла

2016.03.17 | 20:39

5
Не само извинение е нужно. Платете щетите от бюджета на министерството си, г-н Министър! След това си търсете парите от Вашият служител. Защо данъкоплатците трябва да плащат заради нечие малоумие?
1

2016.03.17 | 20:39

4
А оборотните коли що не са по-обикновени? Или там всички са важни и маат през тревата.

2016.03.17 | 20:39

3
То наскоро и един друг шофъор на Митов щеше да смаже един пешеходец !
ю

2016.03.17 | 20:39

2
Веднага да бъде освободен, със сигурност ще се намери друг също добър и дисциплиниран шофьор!

2016.03.17 | 20:39

1
Вместо да бъдат за пример подобни шофьори се държат като мутри. Това че върти геврека във Външно или Вътрешно м-во(особено последните) не ги прави богопомазани. Този трябва да бъде обявен публично за пример на "другарите" си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини