Румен Овчаров: Бюджет на коляно не се прави

  • 21 ноември 2011 17:14

  • 2559
  • 13
Румен Овчаров: Бюджет на коляно не се прави
© Булфото

Управляващите разчитат, че между първо и второ четене ще бъдат предложени кардинални промени, които да направят един чисто нов бюджет.

Бюджет не може да се прави на коляно, между двете четения. Това заяви пред БНР депутатът от Коалиция за България Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в. Ако няма философия, ако няма визия какво трябва да се случва в държавата, какви са рисковете и кои са възможностите - на бърза ръка това не може да се случи, категоричен бе той.

По думите му в години на криза страната харчи все по-малко през бюджета, за да стимулира икономиката и потреблението. Стигаме до 30% от БВП. Няма друга държавата в Европа, която да харчи толкова малко, подчерта Овчаров. За последното тримесечие на 2011 държави, дълбоко затънали в криза, като Унгария и Румъния, сега растат с проценти, двойно по-високи от българските.

Превърнахме се в държавата, която се развива по-зле от държави, затънали в кризата. От трупаща фискални излишъци, се превърнахме в държава, похарчила почти 4 млрд. от фискалния резерв. Започнахме да трупаме нови външни задължения. Около 10 млрд. лв. под формата на харчове от фиска и външни задължения, ще ни струва икономическото упражнение, наречено ГЕРБ – Бойко Борисов и Симеон Дянков, заяви Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

Червеният депутат каза още, че в партията текат разговори на работно равнище за внасяне на вот на недоверие към правителството в областта на фискалната му политика. Ще предложим алтернативен бюджет. Ще подкрепим синдикатите по отношение на протестите, които се канят да започнат заради пенсионната реформа, допълни Овчаров.

Като несериозен ход определи той идеята за вдигане на пенсионната възраст. По думите му не се дават конкретните причини за исканото увеличение. Отново се мисли как да бъде стоварена тежестта върху най-бедните, заяви той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2559 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2011.12.31 | 16:57

11
Владо, мамин златен, кой те излъга така жестоко? Боко-тиквата ли? Отвори Евростат и виж от 2008г колко са си "свили" разходите абсолютно ВСИЧКИ държави - като почнем от Великобритания, та свършим с Австрия. От ИКОНОМИЧЕСКА криза се излиза, като се стимулира ИКОНОМИКАТА. а ИКОНИМИКАТА се стимулира с ПОТРЕБЛЕНИЕ. А потребление НЕ СЕ (!!!) стимулира, повтарям - НЕ СЕ стимулира със замразяване и орязване на доходи, а точно обратното. И като си такъв "антикомунист", би ли ми казал как така си такъв бойковист герберист? Защото това е все едно въздържател да каже, че ракията е най-доброто средство да си утолиш жаждата?!
Нина

2011.12.31 | 17:02

13
Не знам дали си мъж или жена, за разлика от някои ''щастливи оптимисти'' няма да прибързвам със заключенията, но искам да ти кажа че твоят коментар е единственото смислено изразено мнение тук ! Прекрасен коментар ! На всички останали искам да кажа, че колкото и нагъл в престъпленията си да е бил Р.Овч. сегашната мутренска групировка го надмина в пъти ! Елементарно е да наричате недоволните от мизерията, в която ни вкара мутрата - ''комунисти'' ! Освен това е сигурен индикатор за злоба и умствена немощ ! Ако искате да ни обидите, за това че не харесваме мизерията измислете друг (отговарящ на истината) епитет ! П.с. и моля те Владе, не избързвай с поставянето на диагнози, отдавна ме убеди, че твоите са винаги погрешни ! А това, че си фен на Боко-тиквата се вижда във всяко твое словесно фелацио към властта на което ставаме свидетели по неволя !
владо

2011.12.31 | 17:00

12
Хе хе хе ,анонимна госпожо, предполагам че малко трудничко ще стане да " съм ти мамино синче" освен ако не си над 90 год. Всъщност по коментара си личи ,че май сииии :):):):), но това разбира се е без значение/ Алцхаймера го оставяме настрани! Ти кога точно си била в Англия и Австрия , че си толкова "компетентна" с техните разходи и защо точно тия държави избра??????/ ясно е по принцип ,че не сме от тяхната черга и това не е от 2 год., а е от 70те год. "славно комунистическо управление!!!!!/Случайно да си наясно как стоят нещата с Гърция , Италия и Испания например:):):)???????Никъде в коментара си не съм споменал Нито Бойко ,нито Герб - това явно ти се е насложило отново от Алцхаймера хе хе хе ! Последното ти изречение е първосигнално и не заслужава коментар! И за финал -усещам известно постизборно напрежение в червените ви бетонни мозъчета - верно е ,че загубихте безапелационно навсякъде и ужасно ви боли, но чрез невъздържани упреци показвате единствено безпомощност, агресивна глуповатост и липса на всякакъв феърплей, елементарни сте и не ви съчувствам:):):):)!
владо

2011.12.31 | 16:56

9
Първо мисля ,че е всеизвесно ,че кризата е световна , а не на определени държави и ние не сме встрани от нея! Второ- пределно е логично ,че по време на свет.криза всеки свива разходите / както направиха и повечето европейски държави/ и няма как да се харчат популистично пари - както правеше БСП по време когато кризата започваше преди изборите , а комунистите изхарчиха предизборно 1,5 млрд лева за уж социални дейности!Всички знаем ,че участието на Р.Овчаров в руското лоби за построяването на Белене и Александруполис е значително, защото има пряко участие в смесените дружества за строежа и експлоатацията им! А това е големия проблем на червените - губят пари и "големия брат" им дърпа ушите ,че не си вършат работата!Но от комунист няма как да се очаква нещо нормално, там всичко е в интерес на собственото финансово облагодетелствуване и какво ще е отражението върху държавата няма никакво значение! Интересно защо ,когато Вальо Топлото изрично посочи Р . Овчаров за главния виновник за състоянието на Топлофикация никой не направи нищо и нещата се потулиха - както винаги е ставало и сега и при бай Тошо когато комунист е нагазил в лай..ата/ във всяна нормална държава въпросния господин щеше да е отдавна в затвора!!!!???????ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
Петьо

2011.12.31 | 16:57

10
Много добър коментар Владо, БСП винаги са тичали след руската карта и въобще не ги е интересувал българския интерес. А Румен Oвчаров е толкова компроментиран, че не знам с какви очи въобще се явява пред публика за да коментира каквото и да е!

2011.12.31 | 16:55

8
Р. Овч :)
Zlati

2011.11.23 | 15:21

7
За някой от пишештите по- долу ,"И кофите за боклук ще ви са много"Но какво да очакваме от подържници на Б.ТИКВАТА!!!!!!!!!!
МЕЧО ПУХ

2011.11.22 | 20:55

6
ПО ТОЗИ ПОВОД ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ ДА БЪДАТ МУМИФИЦИРАНИ И ИЗПРАТЕНИ КАТО МУЗЕЙНИ ЛИЧНОСТИ В СИБИР
Дидо

2011.11.22 | 18:30

5
Какво плачеш бе мръсно червено изчадие,кво пак ревеш бе боклук долен.Няма лапане сега и неможеш да се побереш в кожата си.
sss

2011.11.22 | 18:29

4
dolen mrusen komunist takuv nagul pomiar nesum vijdal
Ханко

2011.11.22 | 13:25

3
Искам СДС, без Костов и БСП, без Овчаров !!!
tonko

2011.11.21 | 20:14

2
koito si go moje si go moje
e

2011.11.21 | 19:48

1
---- Прикрепено писмо (СЕГА СЕ ПРЕКРИВАТЕ С БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ,скоро обаче ще викате към "арменския поп".) ---- Подател: евгени славков До: sinod@abv.bg Относно: СЕГА СЕ ПРЕКРИВАТЕ С БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ,скоро обаче ще викате към "арменския поп". Дата: Понеделник, 2011, Ноември 21 18:17:37 ЕЕТ Добър вечер организация наречена "синод".Бихте ли ми обяснили къде в Божието Слово се казва това,което проповядвате ?! Дядо Минко Минков/Максим/ размахвайки някакви позлатени отливки какво иска да каже с това??? Не се ли засрамява на тези си години да лъже така безогледно ? Знаете ли ,че крьста е проклетията на което са разпъвани от фарисеите и садукеийте-двата рога на "овена"'.Колко са святи металните ви отливки,дървените ви богове и светите ви бради ?! Защо дядо Минко-Максим заблуждава хората с делата на "Звяра',които са проповядвани от "православна" и "католическа " религии,които са двата рога на "грьцки козел". Защо дядо Минко нарича Мария -"небесна майка" и кара хората да се молят на нея. Въобще Господ,Който е основал небето и земята и всичко що е в тях Чието име е Исус,може ли някой да го създаде ?! ЗащоТвореца Го правите творение,изявявайки истината на "звяра",чрез попове и папи и който е нечист заблудителен дух,на когото се поклониха земните племена.Това се случва,защото Сатана даде силата си на "звяра",използвайки Христовото Име да заблуди народите към погибел .!!! Ако ли пак нямам право аргументирайте се с Словото за да видим от къде ги изкопахте вашите истини .Още наричате Мария небесна майка. А някога казали на Господа : Господи,отвън те чакат майка Ти,братята Ти....,а Той им отговорил- Ето,кои са моите майка,братя и сестри-тези които слушат и изпълняват Божията Воля,посочвайки учениците Си. А дядомИнко Минков ,разбра ли ,че служи на "звяра"?! Защо ли в пророците се казва там на едно място :Любимата на жените бог ! Разбирам ви,не е въпрос на многовековна лъжа,не е и въпрос на срам,защото нямате такъв,ами е въпрос на ЗАГРАБВАНЕ чрез лъжите на "звяра",изпьляваики се от попове и католически заблудители.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини