БСП изслушва кандидати за лидер

  • 11 март 2016 07:02

  • 2342
  • 2
БСП изслушва кандидати за лидер
© Novini.bg

Столичните социалисти ще поискат вътрешнопартийни изслушвания на кандидатите за лидер на БСП, пише в. Труд. Това ще стане в неделя, когато ще се събере Националният съвет на партията, за да определи правилата за избор на нов председател. Конгресът е насрочен за 7 и 8 май.

Столичните социалисти искат кандидатите да обявят своето отношение към АБВ, към ГЕРБ и към властта. Такова изслушване ще има през април, но само на кандидати, номинирани от Градския съвет в София.

Преди дни лидерът на БСП-София Калоян Паргов поиска новият лидер да върне столетницата в управлението на страната до 2 години.

Макар че общинските конференции са издигнали доста кандидати за лидер на БСП, засега единственият, който официално е заявил участие в битката, е избраният с преференция депутат Красимир Янков. Основният сблъсък обаче най-вероятно ще бъде между Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Според слуховете зам.-шефът на парламента Янаки Стоилов ще подкрепи Миков, ако получи думата му, че през октомври ще бъде кандидатът на БСП за президент.

В неделя на „Позитано“ 20 ще обсъдят и бюджета на партията. Според партийци столетницата е в затруднено финансово положение, тъй като след краха на парламентарните избори през 2014 г. и държавната и субсидия бе намалена.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГРОБ ОБЯВЯВА

2016.03.17 | 14:12

2
Ние гробаджийте си имаме изявен шеф на мафията във България и наш лидер !На мошенниците !Под" мъдрото " му ръководство ,вече не е останало нищо почти за крадене !За това увеличение на данъци ,винетки и теглене на нови заеми !До дупка !Имаме предвид ,дупката от 2 на 1 метър !Лека му пръст на народа !
БСП ОБЯВА

2016.03.17 | 14:12

1
Обявен е конкурс за лидер на Българската Социалестическа Партия. За лидер ще бъде избран този който ще разпродаде и окраде бъдещето на България и българите в най кратки срокове.Да ги стопи до пълен малцинствен минимум.А другите и идните поколения да са длъжници и роби до гроб.

Добави коментар

Водещи новини