Даниел Митов: Ще поискаме незабавно изпълнение на споразумението за реадмисия на бежанци в Турция

  • 10 март 2016 18:34

  • 3317
  • 10
Даниел Митов: Ще поискаме незабавно изпълнение на споразумението за реадмисия на бежанци в Турция
©

Конституцията и всички закони са динамични структури и могат да се променят, когато те са остарели. Това каза министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в предаването "Още от деня" по БНТ. Думите му бяха по повод днешните промени в Изборния кодекс.

„Правителството е инициирало промени в законодателството и върви към съдебна реформа, която да гарантира справедливост на българските граждани. Националният интерес е да се премахне мониторинговият доклад на ЕК спрямо България, но логиката налага той да остане, за да се случат реформите. Смятам, че мониторинговият механизъм трябва да бъде премахнат, но реформата в съдебната система е изключително важна и трябва да се случи максимално бързо“, подчерта външният министър.

Той коментира и думите си пред студенти а хибридната война. „Хибридната война има отделни елементи. В България тя се води, чрез пропаганда, която цели да разколебае евроатлантическия ни път. Целта е освен разколебаване на геополитическия ни избор е да се достигне до определени умове, за да се оформи обществено мнение. Подобен тип подход съществува на много места и може да дойде от много места. Прекалено очевидно е обаче откъде идват тези атаки. Образованието е средството, с което можем да попречим на подобно влияние“, категоричен бе дипломатът ни.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви, че „ще настояваме за гаранции, още на следващия Европейски съвет, България да не стане част от новия маршрут на мигрантите. Освен това ще поискаме започването на изпълнението на договора за реадмисия с Турция за връщане на бежанци, преминали нелегално границата ни“. "Двустранните отношения с Турция са много важни", изтъкна Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. „Имаме много въпроси, които трябва да се изчистят. Те не са свързани само с мигрантите, а и с газовите връзки, транспортните връзки и др. Българската държава няма да прави компромиси с дипломати, които са излезли от полето на Виенската конвенция“, увери той.

Не съм чувал нищо за възобновяване на проекта „Южен поток”, обяви външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. „Не зная и някой от моите колеги да е поставял такъв въпрос пред свой колега. Това е спорна информация”. Днес руски медии, позовавайки се на зам.-енергийния министър Юрий Сентюрин, съобщиха, че България иска да възобнови преговорите по газопровода „Южен поток”.

„Българските партньори активно поставят въпроса за възобновяване на преговорите по „Южен поток”. Такава информация пристига в нашето министерство”, съобщи Сентюрин.

„Водим разговори за създаването на газов хъб на наша територия. Най-важното в момента е диверсификацията на газовите доставки. Всички усилия са насочени в тази поска”, подчерта Митов. По думите му газовият хъб може да бъде реализиран така, че да съответства на третия енергиен пакет на ЕС.

„Готови сме да участваме във всякакви разговори, които да доведат до създаването на такъв хъб на наша територия”, каза още министър Митов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3317 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
гошо

2016.05.02 | 23:25

10
На утрешний ден пред пашата евреин се мръсен яви, цалуна му рабски полата и с вид горделив заяви:

2016.05.02 | 23:25

9
ПОЧНА СЕ С ТОТАЛИТАРНИТЕ ПРИКАЗКИ

2016.05.02 | 23:24

7
абе Митов педал зализан искай Путин незабавно да се оттегли от Сирия ако искаш - дрисльо

2016.05.02 | 23:24

8
Ти като станеш министър може и да наредиш на Путин- пръдльо

2016.05.02 | 23:24

6
Даниелчо келеш сополив колко ти е заплатата ако не е тайна? щото ако е повече от минималната си е разсипване на държавни пари всеки папагал жако повече думи от теб знае и е по умен
циганин

2016.05.02 | 23:23

5
Като доидат африканците и пакистанците поискаи да те ШИБАТ по малко ПЕДЕРАСТЧЕ КЬОПАВО
TAURUS

2016.05.02 | 23:23

4
Този трябва да се снима в гей порно и да е ГЛАВНА ЗВЕЗДА откъм пасивната страна!
Веселяка

2016.05.02 | 23:23

3
Явно скоро ще поиска среща с Ердоган в турска баня на четири очи.

2016.05.02 | 23:23

2
Бате Дани скоро ш'ти припари от зад , ме не се дръпай псле ш'ти олекне ...
гост

2016.05.02 | 23:23

1
Смешен педал, ти в казарма служил ли си бе папагал?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини