Каракачанов: Парламентът не е зоологическа градина, която може да бъде разигравана

  • 10 март 2016 16:07

  • 1568
  • 3
Каракачанов: Парламентът не е зоологическа градина, която може да бъде разигравана
©

Временната Комисията, която трябва да проследи намесата на Турция и Русия във вътрешните работи на България, днес проведе първото си заседание, на което трябваше да гласува прекратяване на своята дейност, предаде репортер на Novini.bg.

Комисията бе създадена по предложение на ДПС и бе подкрепена от част от управляващото мнозинство. След като премиерът направи изявление, че тази комисия няма да доведе до никакви ползи за България, бе решено тя да преустановяване дейността си. На днешното заседание се стигна до това, да се изготви доклад и да се представи в пленарна заля. Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, съпредседателят на Патриотичният фронт, направи процедурно предложение - Комисията да продължи своята дейност, но да бъде преименувана

„Фактът, че дни след като бе създадена комисията, проверяваща намеса в държавата ни от страна на Турция и Русия и се чу, че са скръцнали със зъби от Анкара е показателно, че действително някой се меси в нашите вътрешни работи, каза той. Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността посочи, че няма да подкрепи предложението за предсрочно прекратяване на дейността на комисията. Според него аргументите за създаване на комисията не са отпаднали.

„Ще се изкажа по това предложение. Намирам, че то е обидно за българския парламент. Той не е зоологическа градина, която може да бъде разигравана. За съжаление това предложение за закриване на комисията говори точно за това. Наименованието на комисията показва, че някой се меси във вътрешните ни работи. Имаше предложение да няма имена на държави и да се сложи запетайка и други. Това не се прие. Факт е, че във вътрешните работи на България има намеса и то сериозна. Тя не е свързана с този турски посланик“, каза Каракачанов. По думите му, пропагандата на Русия не може да се сравнява с намесата на Турция в държавата ни.

„Тя се състои в религиозните дела на мюсюлманското вероизповедание на България“, каза той. Той направи две предложения - да не се приема решението за предсрочно прекратяване на и да се промени наименованието на комисията на Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства свързани с твърденията за намеса на трети страни във вътрешната политика на Република България.

„Пленарната зала е тази, която може да реши закриването или преименуването на Комисията, разследваща намесата във вътрешните ни работи от Турция и Русия”, това каза народният представител от ПГ на ДПС Камен Костадинов. „За решението на пленарната зала няма никакво значение какво е мнението на комисията. По-скоро трябва да бъде направен доклад на база на дискусията, която започна, но е малко безпредметно да я водим, тъй като решението ще се вземе в пленарна зала“, добави той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.11 | 10:18

1
Кои е Каракачанов да се гаври с Русия в такъв момент , да закриват тази СМЕШНА комисия , която е абсолютно безполезна .

2016.03.11 | 10:18

3
Кой си ти бе дрисльо, че ще определяш какви комисии да се откриват или закриват.

2016.03.11 | 10:18

2
Ти май четеш отгоре, отгоре... Никой не може да се меси във вътрешните работи на суверена държава. Друг е въпроса, че в България всички се месят - не само Русия и Турция...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини