Министерството на отбраната спря поръчки за над 50 млн. лева

  • 07 март 2016 20:12

  • 2209
  • 4
Министерството на отбраната спря поръчки за над 50 млн. лева
© Булфото

Министърът на отбраната Николай Ненчев спира две обществени поръчки за бронирани машини за Сухопътните войски и Военната полиция на обща стойност над 50 млн. лв., потвърдиха от министерството, предаде бТВ.

Военното министерство планираше да купи шест бронирани високопроходими автомобили за Военната полиция за над 16 млн. лева. Подобни машини военните полицаи използваха в Афганистан и за влизане във взривоопасни зони. За тази поръчка комисията в министерството все още не се е произнесла. Тя обаче породи съмнения у депутати в Комисията по отбрана.

Съмнение будят сроковете за предоставяне на документите и фактът, че някой има информация какво точно ще бъде обявено.

Точно преди седмица военният министър защити поръчката. „Тези така наречени пустинни котки са необходими за МО с оглед на участието ни в охраната на границата и терористичните актове в някои европейски столици”, обяви Ненчев.

Военното министерство
спира и процедурата за 41 млн. лв. за доставка на 13 бойни бронирани машини „Гардиън” за сухопътните войски. Оказва се, че тръжната документация не е отговаряла на изискванията, съобщиха за БТВ от Министерство на отбраната.
От кабинета на военния министър коментираха, че той внимателно следи изпълнението на всяка процедура.

Последвайте канала на

Калина Христова
2209 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
прост

2016.03.08 | 11:01

3
какво става бе? изведнъж много честни станахте? а, за предишните поръчки - ще върнете ли парите?

2016.03.08 | 11:02

4
okradoxa gi tikvite

2016.03.08 | 11:01

2
ненчо какво стана с двигателите зо миговете от полша? 5 милярда дадохме и пак нямаме нито един самолет да лети- нито един - разбрах че имало проблеми с колесника ти колко си тъп бе ненчо от кукорево?
мдааа

2016.03.07 | 23:07

1
Стана тя, каквато стана! остави дето увисват свръхраздутите комисионни, ами ся "братята соросоиди кат изквичат дето им спряха поръчките за БТР-и "Cougar"и "Guardian? Айдееейй, майданя готов!

Добави коментар

Водещи новини