Курсанти от Академията на МВР арестувани след нощен запой и стрелба (обновена+видео)

  • 02 март 2016 13:38

  • 6418
  • 6
Курсанти от Академията на МВР арестувани след нощен запой и стрелба (обновена+видео)
© Булфото

Вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. поискала оставката на ректора на Академията на МВР Бойка Чернева заради системни проблеми.

Няма как служителите в АМВР да останат първа категория, защото условията, при които работят и качествата, които притежават не отговорят на тези изисквания, посочи още вътрешният министър. Позволиха си да прескочат определени нива за да провеждат политика, която не е в синхрон с политиката на министерството, поясни Бъчварова.

От вчера има и драстичен случай с курсанти, които са си позволили нещо, което хора от "кръга с бухалките" рядко си позволяват, каза по време на блицконтрола в НС вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Въпросните трима курсанти са били задържани след нощен запой и стрелба с газов пистолет.  Драстичният случай е от нощта на понеделник срещу вторник. Трима студенти от факултет "Пожарна безопасност и защита на населението" на връщане от нощно заведение открили стрелба с газов пистолет. По информация от разследващите младежите са стреляли във въздуха и са били забелязани от таксиметров шофьор, който подал сигнал на тел. 112. Те са били отведени в Трето РУП като случая все още се изяснява.

Преподаватели от Академията коментираха за Дарик, че предстои документите на провинилите се курсанти да бъдат разгледани на академически съвет и най-вероятно те ще бъдат отстранени.

От МВР разпространиха официална информация за случая: "На 1 март към 3.00 часа в дежурната част на столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. „Цариградско шосе“- чули се няколко изстрела. В резултат на предприетите бързи оперативни и заградителни действия, служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. „Тодор Александров“ и „Димитър Петков“ и го спрели за проверка. В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, курсанти в Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол. Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка", заявяват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6418 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ББ

2016.03.06 | 12:58

6
Аз мога да ви кажа какво са направили първокурсниците от академията .Бъчи кажи няма защо да криеш .
Patrik

2016.03.06 | 12:58

5
Редовите служители доста често си позволяват подобни своеволия( в повечето случаи не визирам стрелба) и тези младоци какво са си казали........Дай да тренираме та да свикваме за след това. В тази държава повечето които имат малко повече власт се мислят за всевишни, недостижими. След като са хора на закона тях не ги лови.....
vvv

2016.03.06 | 12:57

2
Оставката е поискана от Бъчварова на 29-ти, а случката се разиграва на 01-ви! И как ще твърди, че това е причината?! Супер нагла лъжкиня се оказа тая министърка! И то си позволява да лъже от трибуната на НС!!!!
военен

2016.03.06 | 12:57

4
По същата причина е назначен и Ненчев, за да доразбие каквото е останало от армията ни!

2016.03.06 | 12:57

3
БЪЧВАРОВА Е НАЗНАЧЕНА ЗА ДА РАЗСИПЕ МВР КАКТО ЛИЧИ

2016.03.06 | 12:57

1
Когато някой провежда политика ,която не е в синхрон с тъпата герберджийска веднага си отива . Това е истината.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини