Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система, увери Захариева

  • 24 февруари 2016 08:27

  • 1182
  • 0
Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система, увери Захариева
©

Правилата за Шенген нямат общо с правосъдната система. Това увери в сутрешния блок на бТВ правосъдният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в отговор на нападките от страна на холандския посланик у нас.

На въпроса има ли унищожени документи за източването на КТБ, тя отговори: „Надявам се проверките да покажат какво точно има – работни документи ли са, копия ли са, оригинали ли са“.

Ще предложим не само за прокурори и следователи, но и за съдии да има максимум на командироването не повече от 6 месеца, максимум година, каза още тя.

В отговор на обвиненията от страна на бившия премиер Пламен Орешарски за лошия доклад от ЕК по наш адрес, Захариева посочи: „Аз не си спомням по негово време какво беше направено – нито имаше промени във ВСС, нищо. Истината е, че тази година имаше положителна оценка на работата на правителството. Имаше много пропуски в доклада по време на управлението на г-н Орешарски“.

Имам диалог с всички – и с тримата големи, и с ВСС, увери Захариева и допълни: „Не знам дали сме на едно мнение, но аз казвам своето мнение и те го знаят. Последно говорихме по НПК с главния прокурор“.

Захариева призна, че не се е запознала с доклада за КТБ, който е написан изцяло на английски, тъй като в момента работела изцяло по закона за НПК.

Последвайте канала на

1182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини