Тук ходя с колело само на неофициални срещи, иначе не съм разбиран правилно, сподели Н. Пр. Ван Оорс

  • 24 февруари 2016 08:02

  • 2232
  • 4
Тук ходя с колело само на неофициални срещи, иначе не съм разбиран правилно, сподели Н. Пр. Ван Оорс
©

България трябва да привлече своите собствени хора, които напускат страната с икономическо развитие. Ние в Нидерландия ставаме силни като привличаме нови хора. Вие имате най-хубавото вино, вие сте талантливи математици, имате добри специалисти в информационните технологии, трябва да ги върнете обратно. Хората не напускат България, защото искат, те са принудени, защото виждат просперитета на другите страни.

Това обяви в интервю „на колела“ за бТВ холандският посланик у нас Н. Пр. Ван Оорсхот.

Интервюто бе тематично – на колело, тъй като това е обичайният начин за придвижване в Холандия. На въпрос обаче дали е приятно да се придвижваш с колело в София, посланикът заяви: „Тук инфраструктурата липса. В Нидерландия имаме специални алеи за велосипеди, но мисля, че Столична община се старае по въпроса“.
Все пак Оорхост сподели, че му е приятно да кара колело в София.

По думите му в Нидерландия автомобилът по никакъв начин не е символ на статут.
„Тук ходя с колело за срещите си в центъра, но само ако не са официални. На официалните срещи ходя с кола, защото иначе не съм разбиран правилно“, обясни Н. Пр. Ван Оорсхот.

„При нас не е така. Държавниците не използват държавни коли. Има субсидии за използване на колело. Например, получаваш намаляване на данъците, ако ходиш на работа с колело“, допълни още той.

„В Нидерландия политическият дебат се води по съвършено различен начин. Тук политическият дебат е много интензивен, много обвинителен. Тук изобилстват конспиративни теории, това е нетипично за Нидерландия“, изтъкна той.

Според него решението на парламента да се раздели съдебната система на две камари е много добро.

„Инвеститорите се страхуват да дойдат тук, правото им не е гарантирано“, смята още Оорсхот. По думите му КТБ е очевиден случай, че нещата са сгрешени.

На въпрос какво е условието на Нидерландия да приеме България в Шенген, посланикът на Холандия у нас посочи: „Аз мисля, че ако ние премахнем вътрешните граници, ще можем да вярваме в правораздаването. Обратно, ако нямаме вяра в правораздаването, няма защо да махаме вътрешните граници. В тази връзка мисля, че България не е готова да влезе в Шенген“.

Последвайте канала на

2232 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гошо

2016.02.24 | 22:42

3
Типичен еврогей с изява по традиционно антибългарската организация BTV.
Виктор

2016.02.24 | 22:42

4
Ти си гей, при това пасивен! Защото от както си се родил в тази комунистическа кочина ти го зачукват, при това без пари, което те прави мъжка курва. Не ми вярваш? Като си вземеш робско-проститутската надница се сети за мен :)

2016.02.24 | 22:42

2
Холандия е страна, която по развитие е на светлинни години пред България. Хората са спокойни, креативни и с визия за бъдещето. Ние сме диваци. Ниско интелигентни, без желание за нищо ново, но с огромно самочувствие, че българите сме много умни. Все едно живеем един век назад. Така се чувствах, когато се върнах тук след 2 седмици там.

2016.02.24 | 13:14

1
До като има продажници които хвалят чуждото а плюят всеки опит в България да се направи нещо по голямо което да даде работа на много хора няма начин да се повдигнем от дъното ! А за политиците и държавниците ни мога да кажа само - Крадци !

Добави коментар

Водещи новини