Президентът на Кипър ще бъде на официално посещение в България

  • 19 февруари 2016 17:32

  • 1044
  • 0
Президентът на Кипър ще бъде на официално посещение в България
© Gettyimages (архив)

На 22 и 23 февруари по покана на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на официално посещение в Република България ще бъде президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Развитието на двустранното икономическо и търговско сътрудничество, проектите за енергийна диверсификация в региона, партньорството на България и Кипър в ЕС, ситуацията на сигурност в Югоизточна Европа, както и борбата с тероризма и кризата в Близкия Изток се очаква да бъдат във фокуса на разговорите на двамата президенти.

На 22 февруари в 10.00 часа пред храм-паметника "Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента Никос Анастасиадис. Държавният глава на Кипър ще положи венец пред паметника на Незнайния войн. От 10.25 часа ще започне срещата "на четири очи" на президентите Плевнелиев и Анастасиадис на "Дондуков" 2, след което ще има пленарни разговори на официалните делегации на България и Кипър. В 11.25 часа в присъствието на държавните глави в Гербовата зала ще бъдат подписани двустранни споразумения. В 11.30 часа президентите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Никос Анастасиадис ще дадат съвместна пресконференция.

На 23 февруари, от 10.00 часа, в сградата на Българската търговско-промишлена палата, ще има Българо-кипърски бизнес-форум, който ще бъде открит от двамата президенти. В рамките на официалното си посещение президентът Никос Анастасиадис ще има срещи и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, и с министър-председателя Бойко Борисов. В София президентът Анастасиадис ще разговаря и с Патриарх Неофит.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини