Кадиев: В доклада за КТБ няма имена на политици

  • 23 февруари 2016 21:24

  • 2061
  • 5
Кадиев: В доклада за КТБ няма имена на политици
© Булфото

„Прочетох доклада за активите на КТБ до половината. Има страшно много числа и се говори основно за компании. Не видях нито едно име на политик”. Това каза пред Нова телевизия независимият депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в след внасянето на доклада в НС по-рано днес.

Той поясни, че има малко имена на бизнесмени, но те са основно собственици на част от компаниите, получавали кредити. „Има препоръки от компанията „Аликс партнърс” към синдиците на КТБ какво да се предприеме и очаквания колко може да се събере. В крайна сметка най-важното нещо в този доклад е да се възстановят средствата".

"Най-важният въпрос, който бих отправил, е някой направил ли е нещо по тези препоръки?”, попита Кадиев.

„Очаквах от този доклад първо да получа отговора колко са необезпечените кредити. Второ - кои са компаниите, които се крият зад тях и ако има офшорни компании, кои са техните собственици. Това не видях, но все пак прочетох само половината доклад. Има изключително смущаващи факти, които показват, че контролните органи в България не работят", убеден е депутатът.

"През 2009 г. общият кредитен портфейл на банката е около 1,4 млрд. лв. След това с идването на правителството на ГЕРБ всяка година по 1 милиард добавят, за да стигнат до края на 2014 г. с раздадени кредити за 4,7 млрд. лв. През 2009 г. лошите кредити са 0,8%, докато през 2014-а те са 84%. Това е абсурдно и означава, че банковият надзор в БНБ не са свършили абсолютно нищо. Очевидно това не е просто проспиване, а умишлено затваряне на очите", каза Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Днес в ранния следобед в парламента беше внесен докладът на международната компания „Аликс партнърс”, която разследва кой е източил фалиралата банка. Той бе внесен в секретната секция на Народното събрание, което означава, че съдържа класифицирана информация и никой няма право да го снима, копира и разпространява съдържанието му. Той съдържа от 580 страници и е изцяло на английски език.

Независимият Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в се нареди на опашка, за да горазгледа. Изгубил търпение, той дори организира във Facebook "живо" предаване за движението му към парламента. Той дори се пошегува, че дава предимство на дамите да го разгедат. Кадиев се усъмни, че някой някъде го дописва и редактира. В крайна сметка се добра до него. Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС обаче реши да пропусне четенето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2061 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.05.05 | 20:45

4
Мислите ли, че ще излязат имена?

2016.05.05 | 20:45

5
Ще излезат ,ама друг път !
Белчо

2016.05.05 | 20:45

3
Този бърка понятията. Имена на политици няма,но имена на крадци и мошеници, облечени във власт трябва да има.
Каси

2016.05.05 | 20:45

2
Естествено че няма да има ,ние не очакваме да има,няма и да има никога,те са най честните ,най некорумпираните и най мислещита за България и резултата е факт.Просто държава пролет,цъфти,вързва ,ухае на благодат.

2016.05.05 | 20:45

1
защо хората да незнаят кой е в списъка нали целия народ плаща сметката на честните политици

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини