Съветът за развитие прие концепцията за реформа в МВР

  • 19 февруари 2016 18:01

  • 1693
  • 1
Съветът за развитие прие концепцията за реформа в МВР
© Novini.bg

В присъствието на четиримата вицепремиери – Румяна Бъчварова, Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев, и представители на четирите формации, подкрепящи управленската програма на правителството, Съветът за развитие към Министерския съвет прие единодушно концепцията за реформа в МВР, съобщиха от правителствената пресслужба.

Концепцията беше представена от заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Съветът за развитие одобри промени в Закона за администрацията, които засилват ролята на инспекторатите към различните административни структури, като част от мерките свързани с противодействие на корупцията.

Членовете на Съвета за развитие единодушно подкрепиха и предложението на междуведомствената експертна работна група за изменение и допълнение на Договора за предоставяне на концесия върху защитена територия – изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“, община Банско, област Благоевград.

Целта е концесионният договор да бъде приведен в съответствие с действащото законодателство, като се отстранят неяснотите и възможностите за противоречиви тълкувания по неговото прилагане, да се въведат ясни механизми за контрол и санкции, в това число еднозначно определяне на обекта на концесията и на основния метод за изчисляване на концесионното плащане, както и на показателите, които го формират.

Предложенията не засягат разрешаване или забрана на втори лифт и други строежи.

Последвайте канала на

1693 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.20 | 16:27

1
Мале-е-е-е-е-е-й! Най- корумпираните ще се борят с корупцията!?! Вкарайте Цветанов в пандиза, за да ви повярваме!

Добави коментар

Водещи новини