Започва българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2016”

  • 19 февруари 2016 12:14

  • 1056
  • 2
Започва българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2016”
© Булфото

Военноморските сили (ВМС) ще бъдат домакин на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2016”, което ще се проведе от 20 до 27 февруари 2016 г., съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Учението се провежда в териториалното море и прилежащата зона на Република България. „Посейдон 2016” е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.

В учението ще участват: ВМС на Р България с фрегата „Смели”, рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков” и „Капитан-лейтенант Евстати Винаров”; ВМС на Р Румъния с миночистача „AXENTE”, както и корабите от състава на Втора постоянната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата, освен българския базов миночистач „Шквал”, участват: от Република Турция - кораб за управление и контрол TCG „C. G. HASANPASA” и минен ловец TCG „EDREMIT” и от Кралство Испания - минен ловец ESPS „TAMBRE”.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Военноморска база – ВМС.

Последвайте канала на

1056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Али Баба

2016.05.19 | 10:24

1
Република Турция - кораб за управление и контрол TCG „C. G. HASANPASA” И рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков” и „Капитан-лейтенант Евстати Винаров” СПЕШНО учете турски език,моряцииии
Моряците

2016.05.19 | 10:27

2
Те нашите ръководители си дадоха гз ,та ние ли ше се опъваме на османците !А и език може да им пуснем !

Добави коментар

Водещи новини