Велизар Енчев: В ДПС си разчистват сметките чрез комисията, проучваща Турция и Русия (видео)

  • 19 февруари 2016 10:37

  • 2121
  • 2
Велизар Енчев: В ДПС си разчистват сметките чрез комисията, проучваща Турция и Русия (видео)
©

„Това е най-странната комисия, която се създава в НС. Тя явно е за разчистване на сметки в ДПС, това е чудесно, но защо го правят чрез подобна комисия. Влизаме във вътрешнопартийна разпра. Тази комисия е излишна и намесва друга държава. Посланикът й не обикаля из смесените региони, за да оказва натиск върху населението там, както правят от Турция.”. Това заяви от трибуната в НС независимият депутат Велизар Енчев по повод проект за решение за временна комисия, която да проучи дали Русия и Турция са се намесвали във вътрешната политика на страната. Като нова точка в програмата влезе и обсъждането на промени в състава на комисия.

„Трябва да се разшити обсегът на тази комисия. И тук съм съгласен с Валери Симеонов. Спомняте ли си как посланиците от САЩ, Чехия, Франция, Великобритания излязоха с остра декларация срещи КЕВР. Това беше грубо намесване във вътрешните работи на България. Какво да кажа за Сърбия, която говори за съществуването на шопски език в пределите на държавата си. Включването на Русия в тази декларация е провокация срещи истината”, заяви още той.

Депутатът от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно му отговори в реплика, че иска да обърне внимание върху наименованието на комисията – Комисия за проучване на всички факти и обстоятелства за намеса на Русия във вътрешнополитическия живот в България. „Трябва да се направи тези съществена разлика”, каза той.

ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров от ДСБ, също в реплика, заяви, че тази важна тема се профанизира. „Това е несериозно. От утре дайте да живеем като Северна Корея. По времето на управлението на ОДС 1999- 2001 година са били обявени за персона нон-грате трима руски дипломати. Това трябва да се помни. Но това предложение, формулирано по този начин, ще се вкара НС във вътрешнопартийно разпра”, каза още Атанасов.

Последвайте канала на

Калина Христова
2121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2016.02.22 | 10:07

1
Докога българският народ ще търпи комунистите от БСП, турците от ДПС и подлогите на Сидеров да дестабилизират България? Тези национални предатели биват финансирани тайно от Русия. Те обслужват руски интереси. Това са жалки национални предатели-терористи и трябва да бъдат съдени за предателство към България. България над всичко!

2016.02.28 | 19:02

2
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОБИЧА РУСИЯ

Добави коментар

Водещи новини