Кметът на Благоевград разпореди почистване на нерегламентирано сметище

  • 17 февруари 2016 13:56

  • 1051
  • 0
Кметът на Благоевград разпореди почистване на нерегламентирано сметище
© Булфото

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разпореди да се почистят терените, собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Лидл - България", превърнали се в нерегламентирано сметище, съобщи пресцентърът на общината.

Въпреки че община Благоевград няма абсолютно никакво отношение към собствеността, тъй като тя е частна, кметът бе категоричен, че терените не могат да останат в такъв вид, още повече, че се намират в централна част на града, се посочва в съобщението. Експерти от отдел "Екология" в Община Благоевград са се свързали със собствениците на двата терена,тъй като съгласно Наредба на община Благоевград за управление на отпадъците, когато причинителите на отпадъците са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, в чието държане се намират отпадъците.

Всички разходи, които общинската фирма "Биострой" е направила по време на почистването, трябва да бъдат възстановени от собствениците на терените, а не от общинския бюджет,информират още от общинската управа. На собствениците на имотите е отправено предупреждение да се погрижат за обезопасяването и поддържането на местата, за да се избегне ново образуване на сметище в района.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини