Борисов и Цветанов ще отговарят на депутатски въпроси

  • 18 ноември 2011 07:18

  • 906
  • 0
Борисов и Цветанов ще отговарят на депутатски въпроси
© Булфото

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и седем министри ще участват в редовния парламентарен контрол.

Първи на депутатски въпроси ще отговаря премиерът. Въпросите към него са относно цялостната политика на правителството за стратегическите приоритети на изпълнителната власт; относно проекта за петролопровод „Бургас – Александруполис”; за проектите и намерения за добив на шистов газ в България и за намеренията на правителството за продажба на земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще отговаря на въпроси, свързани политиката на Министерството на вътрешните работи за запазване на деполитизирания статут на българските полицаи и относно неиздадени лични карти на български граждани.

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, министър на земеделието и храните, ще отговори на въпроси във връзка с убийствата на делфини; относно реда и начина за контрол на вноса на плодове и зеленчуци от Турция и във връзка с налагането на санкции на земеделски производители.

Министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета ще отговори на въпроси относно продажба на неоперативни активи на Холдинг БДЖ; относно закриване на ЖП линии, в съответствие с Правителствената програма за реформа на железопътния сектор; относно закриване на 150 пътнически влака от разписанието на БДЖ за 2011 г. и във връзка със завършването на проект за комбиниран (пътен/железопътен) мост на река Дунав при Видин-Калафат.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на въпрос, свързан с необходимостта от спешен ремонт на опасен участък от републикански път ІІІ-3002.

Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, министър на отбраната, ще отговори на въпрос относно отмененото допълнително материално стимулиране на кадрови военни и служители на Министерството на отбраната.

Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, министър на здравеопазването, ще отговори на въпрос във връзка с перспективите за развитие на държавните лечебни заведения в гр. Стара Загора. Министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко ще отговори на депутатски въпрос относно обгазяване на гр. Гълъбово с емисии от серен диоксид.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа.

Заседанието на Народното събрание ще започне в 9.00 часа с разглеждане на проект за решение за приемане на Годишен доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България за 2010 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
906 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини